Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 12 Maart 2009 Vrijwilligers gezocht voor opschoondag zwerfafval Texels strand op 21 maart 2009

Op zaterdag 21 maart 2009 doen de gemeente Texel en Surfrider Foundation Europe mee aan de Landelijke Opschoondag. Deze dag staat in het teken van het opruimen van zwerfafval op het strand: Texels strand aan kant! Noteer deze datum in uw agenda en doe mee aan de opschoonactie!

Zwerfafval staat hoog op de lijst van irritaties, blijkt uit onderzoek. De gemeente wil daarom samen met vrijwilligers een opschoonactie houden. Het mooie brede strand heeft een belangrijke betekenis voor Texel, en stond in 2006 genomineerd voor ‘schoonste strand van Nederland’. Samen met de Surfrider Foundation Europe, de stichting ter bescherming van oceanen en kustlijnen overal ter wereld, organiseert de gemeente 21 maart een opschoonactie op het Texelse strand.

Praktische informatie

De opschoonactie start om 12.00 uur op het parkeerterrein van paal 17. Mensen zonder vervoer kunnen om 11.15 uur op de bus stappen die hen van de Groeneplaats in Den Burg naar paal 17 brengt. Vervolgens worden vrijwilligers per touringcar over vier locaties (paal 9, 15, 17 en 21) verspreid en kunnen mensen gewapend met bezem en afvalzak op pad gaan.

 Strandpaviljoeneigenaars rijden met tractor en aanhangwagen mee om de vuilniszakken in te laden. Iedere vuilniszak levert een lot op. Na afloop staan er rond 15.00 uur op strandpaviljoen Paal 17 voor alle deelnemers broodjes en soep klaar. En vindt de trekking van de loten plaats met prijzen zoals VVV-bonnen en surflessen bij OZ-lines, de surfschool op Paal 18. Om 15.30 uur wordt de middag afgesloten en vertrekt de bus terug naar Den Burg.

Aanmelding

Om de opschoondag tot een succes te maken, zijn veel handen nodig. Gemeente, Surfrider Foundation Europe en strandpaviljoenhouders roepen iedereen op mee te doen met de Opschoondag op 21 maart 2009. 

Aanmelding kan tot 20 maart via

Dus: doe mee en noteer 21 maart 2009 in uw agenda als de Opschoondag in de gemeente Texel!

Programma 21 maart 2009

De landelijke opschoondag is een initiatief  van Nederland Schoon in samenwerking met het ministerie van VROM. Meer informatie is te vinden op www.nederlandschoon.nl   (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl