Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 17 Februari 2009 Informatieavond herstart Hoge Flux Reactor Petten dinsdag 17 februari 2009

Het kabinet heeft op donderdag 12 februari 2009 de Nucleair Research & consultancy Group (NRG) toestemming gegeven om de Hoge Flux Reactor in Petten tijdelijk weer in bedrijf te nemen.

NRG krijgt de toestemming nu het bedrijf extra veiligheidsmaatregelen heeft genomen en er wereldwijd een tekort aan medische isotopen ontstaat. De toestemming is nodig omdat de reactor op dit moment weliswaar veilig is maar niet volledig voldoet aan de huidige vergunningvoorwaarden.

Om de Raadsleden, de leden van de Commissie Bestuurlijke en Samenlevingzaken (BOSZ) en de inwoners nader te informeren, is een informatiebijeenkomst georganiseerd op dinsdag 17 februari 2009, voorafgaande aan de vergadering van de commissie BOSZ.

De avond zal plaatsvinden in het gemeentehuis van Zijpe, Schagerweg 97 in Schagerbrug. De avond is openbaar en dus voor een ieder toegankelijk. Aanvang 19.30 uur.

Op deze informatiebijeenkomst zullen vertegenwoordigers van de directies van NRG, De Kernfysische dienst en het ministerie van VROM aanwezig zijn om nadere informatie te verstrekken.

Ook is onze waarnemend burgemeester, mevrouw M.G. Dekker, aanwezig in haar functie als portefeuillehouder Openbare orde en veiligheid.

Er zal ruim gelegenheid zijn om vragen te stellen. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl