Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 02 April 2008 Onderzoek naar zilte gewassen

Arjen de Vos van de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft in het kader van het onderzoek naar zilte gewassen onlangs een aantal proeven gedaan met de verschillende zoutconcentraties in onder meer wilde rucola en lepelblad.

Met deze zilte groenten is op Texel ook culinair geexperimenteerd door kookboekenschijfster Annette van Ruitenberg. De wilde rucola is een lekkere verse slasoort die prima te verwerken is.

Lepelblad heeft een indringende mosterdachtige smaak waar je van moet houden. Je eet alleen de enigszins ruwe bladeren. Die kun je in kleine hoeveelheden verwerken in salades, soepen en sauzen. Wanneer je lepelblad kookt verliest het veel geur en smaak en wordt het nogal bitter. Lepelblad bevat wel zeer veel vitamine C, reden om te zoeken naar nieuwe toepassingen in voedingsmiddelen of cosmetica. (Bron: Zilte Zeekool)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl