Technologie & Milieu : 02 April 2008 Onderzoek naar zilte gewassen
Arjen de Vos van de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft in het kader van het onderzoek naar zilte gewassen onlangs een aantal proeven gedaan met de verschillende zoutconcentraties in onder meer wilde rucola en lepelblad.
Met deze zilte groenten is op Texel ook culinair geexperimenteerd door kookboekenschijfster Annette van Ruitenberg. De wilde rucola is een lekkere verse slasoort die prima te verwerken is.
Lepelblad heeft een indringende mosterdachtige smaak waar je van moet houden. Je eet alleen de enigszins ruwe bladeren. Die kun je in kleine hoeveelheden verwerken in salades, soepen en sauzen. Wanneer je lepelblad kookt verliest het veel geur en smaak en wordt het nogal bitter. Lepelblad bevat wel zeer veel vitamine C, reden om te zoeken naar nieuwe toepassingen in voedingsmiddelen of cosmetica. (Bron: Zilte Zeekool)
Overig nieuws van vandaag
- Poldertuin in bloei
- Noordwest-Holland: Een regio die keuzes maakt - bijeenkomst 7 april
- Scholieren denken mee over toekomst Noord-Holland
- Fonds versterking marien-, maritiem en milieutechnologisch cluster
- Nieuwe editie HSV Nieuws
- Omleiding N240 op 9 en 10 april bij Medemblik
- Onderzoek naar zilte gewassen