Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 december 2016 KWS gaat het Waddenbelevingspunt in Den Oever bouwen

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het Waddenbelevingspunt in Den Oever wordt gebouwd in de eerste helft van 2017. De klus is gegund aan KWS infra. Het belevingspunt is een van de tastbare onderdelen van de projecten Waddenpoort Den Oever en Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen. Op dit punt krijgen bezoekers een uniek zicht op het Werelderfgoed Waddenzee. Ook wordt hier informatie gegeven over de natuur, vogels en de Waddenzee. Daarnaast is deze plek een van de donkerste plekken van ons land, wat prachtig is om de sterren te bekijken.

Blij met deze mijlpaal

Wethouder Theo Meskers: "Ik ben enorm blij met deze mijlpaal. Dit is een nieuwe stap voorwaarts in de ontwikkeling van Den Oever tot Waddenpoort. Het gemeentebestuur verwacht dat het Waddenbelevingspunt een grote aantrekkingskracht heeft op inwoners van Noord-Holland en op toeristen die onze regio bezoeken. Dat is een impuls voor alle bedrijven in en rond Den Oever die aan de toeristische sector zijn verbonden."

Vele partijen betrokken bij totstandkoming Waddenbelevingspunt

De omgevingsvergunning voor de bouw van het Waddenpuntbelevingspunt is eerder dit jaar verleend en de financiën zijn rond. Met inzet van de Vogelbescherming en het Waddenfonds (financiering via het project Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen), Staatbosbeheer (leverancier van het inlands hout uit Petten), de Provincie Noord-Holland (subsidie uitvoeringsprogramma Kust) en De Nieuwe Afsluitdijk (waar Waddenpoort Den Oever onderdeel van is) kan het belevingspunt dan eindelijk gebouwd worden.

KWS Infra bouwt Waddenbelevingspunt

KWS is erin geslaagd om een aanbieding te doen die binnen de begroting past zonder afbreuk te doen aan het ontwerp van het Waddenbelevingspunt. Samen met bedrijf bereiden we de feitelijke plaatsing voor.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl