Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 14 december 2016 Buurtwens ingewilligd: 75 bomen verwijderd in Waddenwijk Wieringerwerf

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Deze winter worden er ongeveer 75 bomen verwijderd in de Waddenwijk in Wieringerwerf. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de wens van buurtbewoners. Deze wens is de uitkomst van een enquête die is gehouden in deze wijk. De bomen veroorzaken ernstige overlast zoals luizen (plak), vallende eikels, bladeren en omhoogkomende wortels op stoepen en wegen. Het college ziet dit als een mooie uitkomst van een participatietraject en heeft daarom besloten om de bomen te laten verwijderen.

Enquête onder buurtbewoners

De afgelopen jaren hebben we regelmatig klachten gekregen over de bomen in de Waddenwijk in Wieringerwerf. Om goed inzicht te krijgen in de aard en omvang van de klachten hebben we aan de bewoners van de Waddenwijk gevraagd om een korte enquête in te vullen.

De bewoners van de Waddenwijk konden kiezen uit vier opties:

  1. Er worden geen bomen verwijderd.
  2. Alleen bomen in verharding die ernstige overlast geven worden verwijderd.
  3. Ongeveer de helft van de bomen in de verharding worden verwijderd.
  4. Alle bomen in de verharding worden verwijderd.

Bijna 40 procent van de bewoners in de wijk hebben de enquête ingevuld. De meerderheid hiervan heeft gekozen voor de optie om alleen de bomen in verharding die ernstige overlast geven te verwijderen. Deze optie is vervolgens aan het college voorgelegd, die hiermee akkoord zijn gegaan. De bomen worden deze winter verwijderd en er worden geen nieuwe voor terug geplant. Naast het verwijderen van bomen worden er ook nog diverse bomen gesnoeid.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl