Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 18 augustus 2016 Den Helder: Herontwikkeling Stationsvoorplein in aantocht

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Hoe staat het eigenlijk met de aanpak van de stationslocatie? Op dit moment is Zeestad is nog volop in de weer met de plannen. De uitvoering start begin 2017. Door het bouwbord te plaatsen, vestigt wethouder Lolke Kuipers de aandacht op het gebied. Een tweetal impressies sieren het bord.

Het hele voorplein gaat op de schop, er komt meer groen en de verblijfsruimte wordt aantrekkelijker. Verwijzingen naar het maritieme verleden en heden van Den Helder maken onderdeel uit van het ontwerp. De wens van de stad om een aantrekkelijk welkom te creëren, krijgt op deze manier invulling. Veel mensen hebben meegedacht en inspiratie geleverd voor de nieuwe inrichting. Rond Sail 2017 is de oplevering gepland.

Aanbesteding na zomer

In 2015 is in kort participatietraject samen met creatieve inwoners input geleverd aan de ontwerper van West8. Na goedkeuring van de raad in februari 2016 van dit jaar, is het plan op de tekentafel tot leven gebracht. Een presentatie aan de inwoners kon op bijval rekenen en zo is in juli 2016 het ontwerp voor de nieuwe inrichting goed gekeurd. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de technische vertaling van de stedenbouwkundige ontwerpen. Het geselecteerde ingenieursbureau Prommenz uit Schagen werkt de hele zomer door en vlak daarna zal de aanbesteding voor een aannemer plaatsvinden.

Bereikbaarheid omgeving

De bereikbaarheid van het gebied en de directe omgeving is van het grootste belang, daarom wordt een zogenaamd BLVC-plan opgesteld. In dit plan worden afspraken over de bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en de communicatie tijdens de werkzaamheden vastgelegd. In oktober 2016 zijn de plannen zover in detail uitgewerkt dat er met de buurt gesproken kan worden over het BLVC-plan en de uitvoering van het werk. Als alle puntjes op de i staan, kan er materiaal worden besteld en start direct na de jaarwisseling de uitvoering. Tot die tijd dient het bouwbord als smaakmaker.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl