Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 18 mei 2016 Antikraak in school Sint Maartensbrug

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De oude school in Sint Maartensbrug krijgt tijdelijke gebruikers. De kunstenaarsvereniging DepARTment neemt het pand vanaf medio mei 2016 in gebruik. De school wordt gebruikt om (lokale) kunstenaars te voorzien van een tijdelijk kunstatelier.

Het beleid van gemeente Schagen is om leegstaande gebouwen zo goed mogelijk te beschermen tegen vandalisme en verpaupering. Een van de mogelijkheden om een pand te beschermen is het inzetten van anti-kraak. Dit tot het moment dat er duidelijkheid komt over de plannen met de locatie. Gemeente Schagen gaat binnenkort in gesprek met de inwoners van Sint Maartensbrug over de gewenste invulling en kansen voor het oude schoolgebouw.

De tijdelijke gebruikers van het oude schoolgebouw zorgen ervoor dat het pand niet leeg komt te staan. Dit zorgt voor behoud van kwaliteit van het pand en directe omgeving. Anti-kraak is voor een vereniging als depARTment mogelijk, in panden die geen woonbestemming hebben, als de eigenaar van dit pand (de gemeente) hierom vraagt.

DepARTment is bij de gemeente bekend als goede partij voor antikraak. Zij hebben al eerder als anti-kraker gebruik gemaakt van Laan 21 in Schagen en dit is de gemeente goed bevallen. DepARTment is verantwoordelijk voor de staat van het pand en moet daarover rekenschap kunnen afleggen aan de gemeente.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl