Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 maart 2016 Nieuwe plannen voor Havendijk Den Oever - plannen ter inzage van 16 maart 2016 tm 26 april 2016

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De Havendijk in Den Oever is toe aan versterking. De Havendijk is niet hoog genoeg waardoor er bij extreem weer te veel water over de dijk kan slaan. De provincie Noord-Holland heeft besloten de plannen van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voor versterking en verbetering van de stabiliteit van de dijk ter inzage te leggen.

Getrapte dijk

Aan de zeezijde wordt de nieuwe Havendijk in de vorm van getrapte bekleding uitgevoerd, waardoor de dijk minder verhoogd hoeft te worden. De getrapte bekleding remt de golven af en geven door het 'tribune-effect' een mooi uitzicht richting de haven en de Waddenzee.

Programma Waddenpoort

De versterking van de Havendijk sluit aan op het programma Waddenpoort Den Oever, ontwikkeld door de gemeente Hollands Kroon met financiële steun van de provincie Noord-Holland. Het programma Waddenpoort maakt het Wad vanaf de kust beleefbaar door de passanten- en visserijhaven toegankelijker en aantrekkelijker te maken en de overnachtingsgelegenheden rond het Wad uit te breiden. Deze projecten worden ontwikkeld bij de dijkversterkingen zoals de versterking van de havendijk Den Oever, de Afsluitdijk en de Stontelerdijk. Hiermee willen de provincie en de gemeente een bijdrage leveren aan recreatie, toerisme en natuur en de werkgelegenheid in de regio.

Ter inzage

Ontwerpprojectplan Hoogwaterkering Den Oever (project dijkversterking Den Oever) van het hoogheemraadschap ligt van 16 maart 2016 tot en met 26 april 2016 ter inzage.

In deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend. De plannen zijn vanaf 16 maart 2016 digitaal in te zien op de websites van het hoogheemraadschap, de provincie Noord-Holland en de Staatscourant. Ook is het mogelijk om de stukken op papier in te zien bij het Provinciaal Archief in Haarlem, het gemeentehuis van Hollands Kroon in Anna Paulowna, bij het hoogheemraadschap in Heerhugowaard en in Den Oever bij het bedrijf AFicom. Op donderdag 10 maart 2016 (tussen 17.00 en 20.00 uur) en vrijdag 11 maart 2016 (tussen 15.00 en 18.00 uur) organiseert hoogheemraadschap twee inloopbijeenkomsten in het Vikingschip. Iedereen die wil kan binnenlopen en vragen stellen over de plannen en de procedure.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl