Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 10 maart 2016 HerbestemmingNH 2016 van start

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Voor het Programma HerbestemmingNH 2016 is de provincie Noord-Holland op zoek naar markante, leegstaande gebouwen met een monumentale status die een nieuwe kans verdienen.

Eigenaren van gebouwen die op zoek zijn naar nieuwe gebruikers kunnen ondersteuning krijgen bij het realiseren van een herbestemming. De provincie Noord-Holland heeft in de afgelopen zes jaar meer dan tien gebouwen een stap verder geholpen naar een nieuwe bestemming.

Herbestemming NH

De provincie Noord-Holland gaat met het programma HerbestemmingNH met succes leegstand en verval van gebouwd (monumentaal) erfgoed in Noord-Holland tegen.

Als aanjager initieert het programma de dialoog tussen eigenaren, experts, creatieve professionals en bewoners over potentiële nieuwe functies en mogelijkheden van verduurzaming van leegstaande karakteristieke gebouwen. Zo krijgt niet alleen het gebouw zelf maar ook het omringende gebied een nieuwe impuls. HerbestemmingNH wordt sinds 2010 uitgevoerd door Cultuurcompagnie Noord-Holland in opdracht van de provincie.

Criteria 2016

Het programma kijkt in 2016 naar de duurzaamheid en het economische rendement van herbestemming, met speciale aandacht voor het industrieel, agrarisch en religieus erfgoed.

Aanmelden kan tot 4 april 2016 via www.herbestemmingnh.nl

De aanmelding wordt gedaan door de eigenaar of met toestemming van de eigenaar van het pand, en er mag op het pand geen huidige of toekomstige woonfunctie zitten. Alle criteria zijn te lezen op www.herbestemmingnh.nl

De inzendingen worden door een jury beoordeeld.

Op 14 april 2016 worden de geselecteerde opgaven op www.herbestemmingnh.nl bekendgemaakt. Van mei 2016 tot september 2016 organiseert HerbestemmingNH voor de drie geselecteerde objecten innovatieve cross-oversessies waarbij verschillende, bij voorkeur ontwerpende en creatieve, disciplines en bewoners ideeën voor herbestemming van de desbetreffende gebouwen genereren.

Pop-up

Het programma HerbestemmingNH richt zich op langdurige herbestemming van erfgoed. In 2016 ondersteunt de provincie ook tijdelijke herbestemmingen. De provincie heeft 50.000 euro beschikbaar gesteld voor pop-up activiteiten. Meer informatie over deze prijsvraag staat eveneens vermeld op www.herbestemmingnh.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl