Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 17 juli 2015 5,1 miljoen voor restauratie rijksmonumenten in Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De "Uitvoeringsregeling subsidie restauratie rijksmonumenten Noord-Holland 2015" is opengesteld tussen 13 augustus 2015 en 17 september 2015. In die periode kunnen aanvragen worden ingediend.

In 2015 is ruim 5,1 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van rijksmonumenten in Noord-Holland. De provincie Noord-Holland wil rijksmonumenten behouden en toegankelijk maken voor het publiek. De provincie voert de regie bij de verdeling van de subsidiegelden die voor het grootste deel van het Rijk afkomstig zijn. De "Uitvoeringsregeling subsidie restauratie rijksmonumenten Noord-Holland 2015" is bedoeld voor de categorie rijksmonumenten zonder woonfunctie zoals kerken, molens en industrieel erfgoed. Deze categorie beslaat ongeveer 30% van de 14.000 rijksmonumenten in Noord-Holland.

Subsidie aanvragen

Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend tussen 13 augustus 2015 en 17 september 2015. Meer informatie op www.noord-holland.nl en het digitaal loket product.sduconnect.nl

Grote behoefte

De provincie stelt sinds 2010 subsidies beschikbaar voor rijksmonumenten zonder woonfunctie. Er is een grote behoefte aan subsidie voor restauratieprojecten.

Dat blijkt uit de vele aanvragen die de provincie de afgelopen jaren heeft gehonoreerd. De regeling stimuleert eigenaren van monumenten om het object in stand te houden en geeft een impuls aan de regionale economie, met name de bouwsector. De meeste subsidie wordt tot nu toe besteed aan reguliere restauraties, waarbij de bestaande publieksfunctie behouden blijft of wordt verruimd.

Meeste rijksmonumenten

Noord-Holland heeft met ruim 14.000 rijksmonumenten de meeste rijksmonumenten van Nederland (Nederland telt ruim 50.000 rijksmonumenten). 30% van de rijksmonumenten in Noord-Holland komt voor de subsidie in aanmerking. Voor objecten die niet in aanmerking komen zijn wel fiscale regelingen en het Nationaal Restauratiefonds biedt laagrentedragende leningen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl