Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 24 september 2013 Wijkschouw De Schooten/Boatex in Den Helder levert veel op

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Wat een prachtige nazomeravond hadden de weergoden uitgezocht voor de 28 mensen die op 5 september 2013 De Schooten en Boatex gingen inspecteren. Hun opdracht was vooral te letten op veiligheid en begaanbaarheid. En dat leverde veel informatie op.

"Hoe lastig het misschien ook is, negeer het onkruid en de graffiti. Dan heeft u meer oog voor de praktische noden van de oudere en gehandicapte medemens", aldus wijkmanager Martin van der Maas in zijn introductie in buurthuis De Boerderij. Sommige deelnemers hoefden zich niets in te beelden: zij kwamen in rolstoel of scootmobiel. Eén deelnemer was zelfs grotendeels doof èn blind.

Veel resultaten

De gemeente had de voorgestelde routes niet lukraak gekozen; in zes groepjes werden de deelnemers geleid langs veel plekken die volgens bewoners of politie ‘aandachtspunten’ waren. Terug in De Boerderij werden er in een vrolijke sfeer inderdaad veel aandachtspunten meegebracht: ondermaatse trottoirafschuiningen, onlogische bebordingen en (blinden)routes, wensen voor extra zebrapaden, te smalle wegen met aan beide zijden parkeren. Men vond de wijk nog niet klaar voor een vergrijsde, zelfredzame toekomst. De sociale veiligheid kwam er meestal wel met een ‘heel behoorlijk’ vanaf.

En nu aan de slag

Alle deelnemers krijgen de meer dan honderd aandachtspunten snel en op overzichtelijke wijze toegestuurd, met enkele eerste conclusies. Op de wijkwebsite deschooten.pleio.nl is een groep ‘wijkschouw’ aangemaakt waarop alle informatie komt te staan. En vooral: wat er daarna met die aandachtspunten gebeurt. Sommige kunnen snel worden opgepakt, andere zullen langer duren, weer andere zullen ronduit onwenselijk blijken. Hoe dan ook: we gaan er een levendige wijkagenda voor de komende jaren van maken. Wilt u daarop invloed hebben? Neem dan contact op:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl