Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 07 mei 2013 Witte voetjes-ronde in Julianadorp

In de wijk Julianadorp wordt de laatste tijd wat vaker dan normaal in woningen ingebroken. Dat is de reden waarom vertegenwoordigers van de Belangenvereniging Julianadorp, politie en gemeente in deze wijk een 'witte voetjes'-ronde hebben gedaan.

De 'witte voetjes'- ronde is gehouden in Doorzwin, Kruiszwin en Middelzand. De actie houdt in dat gekeken wordt of ramen en deuren zijn gesloten. Wordt een openstaand raam aangetroffen, dan wordt er eerst gecheckt of iemand thuis is. Is dat niet het geval, dan wordt een wit voetje door het openstaande raam gegooid en een begeleidende brief door de brievenbus. Het witte voetje is een schoenafdruk die ook van een inbreker had kunnen zijn.

Ladder in de tuin? Maak 'm goed vast!

De actie leverde heel veel goede gesprekken met bewoners op. Daarnaast zijn er in Middelzand 7, in Doorzwin 16 en in Middelzand 21 'witte voetjes' en brieven in de bus gedaan. Verder viel het op dat er heel veel kleine raampjes open stonden, met name op de eerste verdieping. Goed voor het luchten van het huis, maar als u het huis verlaat, sluit u ze dan goed af! Verder kwamen we een aantal ladders tegen die los in de tuin lagen. Onhandige dingen natuurlijk, die lastig in een schuur zijn op te bergen. En dus worden ze buiten, in de tuin of tegen de gevel aan, bewaard. Wist u dat dit een van de eerste dingen is waar een inbreker op let? Of er zaken in de tuin of in de omgeving te vinden zijn die hij kan gebruiken voor het inklimmen in een woning? Bewaart u ze toch in de tuin, maak ze dan in ieder geval goed vast.

Vakantie

De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak niet zo moeilijk de woningen er uit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, dichte gordijnen, 's avonds geen lampje aan. Tijdens de vakantieperiode neemt het aantal inbraken toe. Toch hoeft u niet per se met vakantie te zijn om slachtoffer te worden van een woninginbraak. Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk, neem maatregelen! De gemeente en de politie helpen een handje.

Bewustwording

De actie van de gemeente en de politie is vooral bedoeld om mensen bewuster te laten zijn van wat ze doen (of laten). Hierbij nog wat tips:

(Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl