Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 22 april 2013 Overzicht van groot onderhoud 2013 in Den Helder

Elk jaar voert de gemeente Den Helder het zogenaamde 'groot onderhoud' uit. Dan vervangen of renoveren we delen van het riool, asfalteren of herstraten we straten en wegen, snoeien we heesters in het openbaar groen en vervangen we verlichting. Soms richten we daarbij een straat meteen in als 30-kilometer gebied.

In het gemeentelijke plan 'Onderhoud openbare ruimte 2013' staat wanneer deze werkzaamheden plaatsvinden.

Julianadorp

Op het vakantiepark Keizerskroon wordt de wegverharding door de gemeente beheerd. Een deel van de straat van asfalt is door de slechte staat aan onderhoud toe. Ook komt er een nieuwe toplaag op het voetpad van Vogelzand 20 en krijgt de Wethouder de Boerstraat een inrichting tot 30 km-zone.

In Kruiszwin, Vogelzand en Middelzand is vervanging gepland van populieren en wilgen. Veel van deze bomen zijn qua leeftijd 'bejaard' en leveren, mede door hun zachte hout, veiligheidsrisico's op. Denk aan vallende takken bij harde wind of storm.

De Schooten

Ook dit jaar wordt een drukke route bij De Schooten aangepakt. Nu gaat het om de parallelweg langs de N250. Vanaf de Verkeerstorenweg tot aan de oude Luchthavenweg krijgt het asfalt een flinke onderhoudsbeurt en versterken we verzakte binnenbochten. Daarnaast worden een paar binnenbochten opnieuw bestraat omdat de vorige bestrating niet goed was uitgevoerd.

Langs de Schootenweg staat onderhoud gepland aan een belangrijk riool. Naast het bedrijf Rataplan staat een gemaal van het waterschap dat al het afvalwater van Binnen de Linie, Nieuw Den Helder en De Schooten naar de rioolwaterzuivering op industrieterrein Oostoever verpompt. Het riool dat het afvalwater naar het gemaal leidt, is ruim vijftig jaar oud en verkeert nu in een slechte staat.

Het uitbreiden van 30 km-zones krijgt dit jaar een vervolg. Na de aanleg in het oosten van de wijk, werken we dit jaar in het westen. Vanaf de Stadhouder Willem V straat richting de Schout en Schepenenstraat worden de straten die nog niet zijn ingericht tot 30 km-zone voorzien van deze status met bijbehorende snelheidsremmende maatregelen.

Nieuw Den Helder

In Nieuw Den Helder wordt dit jaar voornamelijk gewerkt aan de voet- en fietspaden. Scheuren, afbrokkelend asfalt langs de randen en boomwortels die het asfalt omhoog drukken zijn de belangrijkste redenen voor dit soort onderhoud.

Dit jaar gaan we aan de slag met het onderhoud aan het fietspad langs de gracht tussen de Waddenzeestraat en de IJsselmeerstraat. Verder krijgen de Rijnstraat en het noordelijk deel van de Duinroosstraat nieuwe bestrating en een nieuwe inrichting. Tussen de Seringenlaan en de Meidoornstraat wordt de Duinroosstraat versmald, worden de lichtmasten verplaatst en komen er nieuwe bomen.

Daarnaast voeren we in deze ronde veel onderhoud uit aan de bomen en de heesters in Nieuw Den Helder.

Stad-binnen de Linie

Het grootste onderhoudsproject van dit jaar is de reconstructie van de Prins Hendriklaan en het Koningsplein. Eind maart 2013 beginnen we met het vernieuwen van de bestaande riolering en leggen we gelijk een nieuw hemelwaterriool aan. De Prins Hendriklaan krijgt een vrijliggend fietspad, nieuwe bomen en verlichting en een vlakke rijbaan van asfalt. We verwachten dat de werkzaamheden zijn afgerond voor Sail Den Helder 2013.

In de Hertzogstraat wordt dit jaar gewerkt aan de riolering en de bestrating.

Het gedeelte tussen de Van Galenstraat en de Polderweg krijgt een drainerend hemelwaterriool. Direct daarna volgt herbestrating en inrichting tot 30 km-zone.

Ook in de Visbuurt gaan we weer verder met de aanleg van drainerende hemelwaterriolen. Dit jaar staan de Jan in 't Veltstraat en de Duyn van Maasdamstraat op het programma.

Verder krijgen twee oversteekplaatsen voor voetgangers verkeerslichten met drukknoppen. Zo worden de oversteken op de Timorlaan bij verzorgingstehuis Ten Anker en op de Ruyghweg ter hoogte van de Eben Haëzerschool veiliger.

Slechte bomen gaan we vervangen. Dat gebeurt onder andere de Visbuurt, in Oud Den Helder en in de Vogelbuurt. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl