Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 02 april 2013 Gemeente Hollands Kroon stopt met de poepzuiger

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon heeft besloten te stoppen met de inzet van de hondenpoepzuiger.

Kostbaar

Sinds 2008 reed de hondenpoepzuiger van de firma Noorderkwartier een vaste route door de woonkernen van de voormalige gemeente Anna Paulowna. Het college heeft besloten hiermee te stoppen vanwege het feit dat de inzet voor alle woonkernen in Hollands Kroon erg kostbaar is. Tevens moet de poepzuiger worden getransporteerd van dorp naar dorp hetgeen extra veel tijd kost.

Zelf opruimen

Hondenbezitters zijn zelf verantwoordelijk voor het opruimen van de uitwerpselen van hun hond, dit is ook zo geregeld in de Algemeen Plaatselijke Verordening.

Zelf opruimen komt de kwaliteit van de openbare ruimte ten goede en zorgt voor aanzienlijk minder irritatie bij onze inwoners. Uit het belevingsonderzoek openbare ruimte is namelijk gebleken dat hondenpoep ergernis nummer één is binnen de openbare ruimte. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl