Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 19 maart 2013 Nieuwe subsidieverordening duurzame energiemaatregelen 2013-2016 Hollands Kroon

De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft op 5 maart 2013 de Subsidieverordening duurzame energie maatregelen gemeente Hollands Kroon 2013-2016 vastgesteld. Door de publicatie in de CTR op 13 maart 2013 treedt de verordening in werking op 14 maart 2013.

De verordening is in te zien op het gemeentekantoor in MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna. Ook is de subsidieverordening online terug te lezen op www.hollandskroon.nl en op die van de Milieudienst Kop van Noord-Holland, www.milieudienstkvnh.nl.

Voor wie is de subsidie bestemd?

De subsidie is bestemd voor particuliere woningeigenaren met een bestaande woning die door het aanbrengen van een energiebesparende voorziening hun energieverbruik willen verminderen. Vanaf 14 maart 2013 kunt u een aanvraag voor deze subsidie indienen bij de Milieudienst Kop van Noord-Holland. De aanvraagformulieren kunt u downloaden via bovengenoemde website van de Milieudienst. Ook kunt u ze krijgen op het gemeentekantoor in De Ontmoeting en bij de servicepunten.

Op is op

Het budget voor deze subsidie bedraagt in 2013 € 19.879 euro. De budgetten voor 2014, 2015 en 2016 worden aan het begin van elk jaar bekend gemaakt. Het jaarbudget geldt als subsidieplafond, oftewel OP = OP. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Als er geen budget meer is dan wordt dit bekend gemaakt in het gemeentenieuws, onze website en op de website van de Milieudienst.

Hoeveel subsidie?

Er wordt 15 procent van de subsidie verstrekt per voorziening /maatregel (incl.

installatie en BTW kosten). Er geldt een maximum subsidie per woning per kalenderjaar van € 1000 euro. Een subsidie lager dan € 100 euro wordt niet verstrekt.

Waarvoor vraagt u subsidie aan?

De subsidie geldt alleen voor maatregelen of voorzieningen die zijn aangeschaft na 14 maart 2013 en zijn geïnstalleerd door een installateur, aannemer of bouwbedrijf. Er is geen subsidie voor een 'doe-het-zelf'-uitvoering. De subsidie geldt voor de volgende voorzieningen of maatregelen:

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de subsidie? Neem contact op met mevrouw B. Helmink van de Milieudienst via tel. (0224) 274 618. U bereikt haar in de ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl