Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 05 maart 2013 Geen ligplaatsen voor woonboten in westelijk deel gemeente Schagen

De Raad van State heeft de gemeente in het gelijk gesteld in een zaak over een aanvraag van een ligplaats voor een woonboot.

In een uitspraak van 16 januari 2013 heeft de Raad van State bepaald dat de voormalige gemeente Zijpe terecht heeft geweigerd een ligplaats voor een woonboot aan te wijzen.

Een inwoner van Purmerend had de gemeente gevraagd om een plek voor een woonboot. Na een uitgebreid onderzoek naar mogelijke locaties kwam de gemeente destijds al tot de conclusie dat er in Zijpe geen geschikte plek was voor een woonboot. De aanvrager was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter. De Rechtbank Alkmaar stelde de gemeente in het gelijk, waarna de aanvrager in hoger beroep ging. Ook de Raad van State vindt dat de gemeente terecht de aanvraag voor een ligplaats heeft afgewezen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl