Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 22 februari 2013 Keizersbrug symbool voor metamorfose entree stadshart Den Helder

Wethouder Pia Bruin sloeg op 21 februari 2013 de eerste paal van het imposante nieuwbouwproject de Keizersbrug. Het markante gebouw van Woningstichting staat symbool voor de start van een ingrijpende verbetering van het woon- en winkelgebied in dit deel van het stadshart.

De Beatrixstraat en omgeving staan aan het begin van een ware metamorfose.

Schuin tegenover de Keizersbrug komen nieuwe woningen, in School 7 de nieuwe bibliotheek en aan de overkant van het water is de nieuwe Schouwburg op Willemsoord gepland. De Beatrixstraat zelf wordt volledig opnieuw ingericht en de parkeergarage aan de Sluisdijkstraat ingrijpend opgeknapt. Woningstichting is al gestart met de gevelrenovatie van enkele panden aan het eind van de Beatrixstraat. Doel: een fraaie entree van de binnenstad en een vloeiende verbinding met de grachtengordel en Willemsoord.

Keizersbrug

Keizersbrug bestaat uit 11 appartementen inclusief parkeervoorziening en een multifunctionele bedrijfsruimte. Woningstichting verwacht het pand in het tweede kwartaal van 2014 op te leveren. Het complex is ontworpen door Kapitein Jacobs Kapitein Architecten en wordt gebouwd door het Helderse bouwbedrijf Dozy.

Aantrekkelijk maken van het stadshart

Woningstichting, Zeestad en de gemeente werken intensief samen aan het aantrekkelijk maken van het stadshart van Den Helder voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Op de website van Woningstichting staat een virtuele tour waar alle nieuwe bouwprojecten bekeken kunnen worden. Op www.zeestad.nl vindt u de andere projecten én informatie over de aanstaande debatavond (met stemkastjes!) over de herinrichting van de Beatrixstraat. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl