Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 18 januari 2013 Bouwactiviteiten Kop Beatrixstraat starten derde week januari

De Kop van de Beatrixstraat is vanaf de derde week van januari 2013 het middelpunt van bouwactiviteiten voor verschillende projecten.

impressie Beatrixstraat

Het gedeelte Kanonnenpleintje wordt ingericht als bouwplaats voor keten, loodsen en de opslag van materialen. Dit deel van de Beatrixstraat wordt afgeschermd met bouwhekken en schuttingen. Het verkeer zal tijdens de bouwactiviteiten, die minimaal een jaar gaan duren, enige hinder ondervinden. Informatie- en verkeersborden geven de afsluitingen en wegomleidingen aan.

Wat gaat er gebeuren?

Gemeente, Woningstichting en Zeestad starten met de facelift van de parkeergarage Sluisdijk, de bouw van het appartementencomplex Keizersbrug, (zorg-)woningen en winkels op de Kop Beatrixstraat, de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de Beatrixstraat en de metamorfose van de Prins Hendriklaan. Deze werkzaamheden dragen bij aan de vernieuwing van het Helders stadshart.

In de nabije toekomst verbindt de vernieuwde Beatrixstraat op een logische en aantrekkelijke wijze het stadshart met het stadsdeel Willemsoord. Daarbij horen ook de verbouw van School 7 voor de nieuwe bibliotheek en de herinrichting van de gehele Beatrixstraat. In de loop van dit jaar en doorlopend in 2014 starten ook die projecten. Te zijner tijd zal duidelijk worden wat dat laatste betekent voor de wegomleidingen.

Vanaf januari 2013 geldt voor de volgende projecten een aantal verkeersmaatregelen.

Keizersbrug en Kop Beatrixstraat

Woningstichting start eind januari 2013 met het bouwplan Keizersbrug en in februari met het plan Kop Beatrixstraat. De bouwtijd van beide projecten is ongeveer een jaar. Het Kanonnenpleintje en het gedeelte Beatrixstraat ten noorden hiervan, wordt afgesloten. Alle verkeer, inclusief voetgangers en fietsers van en naar de Beatrixstraat, zal dan om het Kanonnenpleintje heen moeten rijden. Het gedeelte Molenstraat, tussen de Breewaterstraat en de Beatrixstraat wordt ook afgesloten.

Verkeer komend uit de Molenstraat zal via het parkeerterrein Breewater en de Wezenstraat naar de Beatrixstraat worden geleid. Eén opstelstrook bij de verkeerslichten (komend vanuit de Beatrixstraat naar de Zuidstraat) en het fiets/voetpad aldaar wordt opgeheven.

Meer informatie over deze projecten vindt u op www.woningstichtingdenhelder.nl

Vernieuwing parkeergarage Sluisdijk

Begin maart 2013 start de gemeente met de verbouw van de parkeergarage Sluisdijk. De bouwtijd neemt circa 4 maanden in beslag. In februari 2013 wordt eerst de riolering in de Sluisdijkstraat aangepast en vernieuwd en de bestaande groenvoorzieningen gerooid. De Sluisdijkstraat ter hoogte van de parkeergarage wordt afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers.

Gevels winkelpanden Beatrixstraat

Woningstichting start dit voorjaar met aanpassingen van de gevels van de bestaande winkelpanden aan de noordzijde van de Beatrixstraat tussen de Molenstraat en de Wezenstraat. De werkzaamheden duren tot juli 2013. Het verkeer kan, met enige hinder, gewoon doorgang vinden.

Bouwplan Rozenhout Spoorstraat

Begin februari 2013 start Woningstichting Den Helder met het woningbouwproject Rozenhout. Dit bouwplan ligt tegenover de Dekamarkt, op de hoek van de Spoorstraat en de 2e Vroonstraat. De bouwtijd duurt ongeveer een jaar. Het bouwterrein wordt met schuttingen omheind. Alle verkeer kan hier met enige hinder doorgang vinden.

Bij de daarop volgende herinrichting van de openbare ruimte zal eerst het riool in de PalmstraatSpoorstraat worden vernieuwd en daarna de bestrating opnieuw worden aangelegd. Meer informatie vindt u op www.woningstichtingdenhelder.nl.

Metamorfose Prins Hendriklaan

Begin maart 2013 start de reconstructie van de Prins Hendriklaan over het gedeelte Kanaalweg-Koningdwarsstraat. Het duurt zo’n vier maanden en is uiterlijk half juni 2013 klaar. Uitvoering vind in gedeelten plaats. Eerst komt er een nieuwe riolering. Daarna wordt de nieuwe weg in asfalt uitgevoerd en wordt er een vrij liggend fietspad aangelegd. Ook komen er bomen en nieuwe straatverlichting.

Virtuele tour

Als u nieuwsgierig bent naar de nieuwe ontwikkelingen kunt u een virtuele rondleiding maken door het stadshart van de toekomst op http://tour.invite.nl

Meer informatie is ook te vinden op:

(Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl