Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 02 januari 2013 Raad Hollands Kroon akkoord met vergroten gymaccommodatie Den Oever

In de raadsvergadering van donderdag 20 december 2012 heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon ingestemd met het extra krediet van €165.000 voor een eerste inrichting en het vergroten van de gymaccommodatie in Den Oever.

Door de grotere sportzaal kunnen meer sportverenigingen gebruik maken van de zaal. Wanneer de sportzaal niet wordt vergroot, moeten een aantal van deze verenigingen uitwijken naar alternatieve locaties of ze houden op te bestaan.

Slopen sportzaal 't Kroaienest

Naast de vergroting, wordt er ook geld gevraagd voor een eerste inrichting van de gymaccommodatie om de sportzaal geschikt te maken voor gymnastiekonderwijs en avondgebruik. De sportverenigingen (gymnastiek-, badminton-, volleybal- en zaalvoetbalvereniging) maken nu gebruik van de huidige sportzaal 't Kroaienest.

Deze sportzaal wordt gesloopt om plaats te maken voor de nieuw te bouwen multifunctionele accommodatie, oftewel brede school, in Den Oever. Naast deze sportzaal worden ook de tenniskantine, tennis- en jeu-de-boules banen gesloopt.

Ontwikkelingen brede school Den Oever

In de nieuwe brede school komt een openbare basisschool (fusie van twee bestaande openbare scholen Oosterlanderschool en Om de Oost), de Protestant Christelijke school De Branding, de kinderdagopvang Hollands Kroon en de Peuterspeelzalen Wieringen. De brede school is een duurzame accommodatie en zorgt voor een bundeling van onderwijs en een brede voorziening van voor- en naschoolse opvang van kinderen uit voornamelijk Den Oever en Oosterland. De omgevingsvergunning is ingediend en wanneer de vergunning is verleend dan start de bouw in april 2013. De oplevering van de brede school is gepland in juni 2014. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl