Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 29 mei 2012 Feestelijke opening woon- en zorgcomplex De Trambaan in Nieuwe Niedorp op 4 juni 2012

Ouderen zo lang mogelijk de regie over het eigen leven laten houden en laten deelnemen aan het sociale leven. Deze visie loopt als een rode draad door het veelzijdige woon- en zorgcomplex De Trambaan in Nieuwe Niedorp, dat maandag 4 juni 2012 op feestelijke wijze wordt geopend. Twee partijen, Woonzorggroep Samen en Wooncompagnie nemen de opening voor rekening.

Ruim 100 woningen en zorgeenheden

En om het complex zijn ruim 100 woningen en zorgeenheden gerealiseerd. Verspreid over de locatie bevinden zich 49 drie- en vierkamerappartementen. De bewoners van deze appartementen wonen zelfstandig, maar kunnen desgewenst zorg inkopen bij Woonzorggroep Samen. Verder zijn er 28 appartementen voor intramurale huisvesting, voor cliënten van de woonzorggroep. Ook omvat De Trambaan drie kleinschalige woningen bedoeld voor psychogeriatrische cliënten (dementerenden).

Tevens zijn er 24 levensloopbestendige woningen gebouwd.

De Koppeling: een levendige ontmoetingsplaats

Ouderen kunnen in De Trambaan zo lang mogelijk zelfstandig en 'zo gewoon mogelijk' blijven wonen, met praktisch alle centrumfuncties binnen handbereik.

Zo is in het hoofdgebouw wijksteunpunt De Koppeling gevestigd: een ontmoetingsmogelijkheid voor de bewoners én andere inwoners uit de omgeving. De wisselwerking die op deze manier ontstaat, maakt De Koppeling tot een levendig centrum in de samenleving. Het complex biedt de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Winkel en Nieuwe Niedorp, het restaurant De Koppeling. Verder ligt het winkelcentrum Winkelhart om de hoek, zodat bewoners de dagelijkse boodschappen zo lang mogelijk zelf kunnen blijven doen.

Alle woningen zijn verhuurd

Het nieuwe complex is inmiddels volledig bewoond. Zo verhuisden onlangs de bewoners van Zorgcentrum Winkelmade in Winkel en de seniorenwoningen Nijerop in Nieuwe Niedorp naar De Trambaan. Beide vrijgekomen locaties voldeden niet meer aan de eisen voor hedendaagse zorgcomplexen en seniorenwoningen en krijgen een andere bestemming.

Een kijkje nemen bij het complex? Meld u aan!

Tijdens de feestelijke opening houden verschillende bij de realisatie van het complex betrokken personen een speech. Vervolgens kunnen de aanwezigen nader kennismaken met de veelzijdigheid en het unieke karakter van De Trambaan. Ook omwonenden zijn hierbij van harte welkom. Wilt u een kijkje nemen? Meld u dan voor vrijdag 1 juni 2012 aan (Bron: Wooncompagnie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl