Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 18 maart 2011 Woensdag 30 maart 2011 informatiebijeenkomst Willemsoord Den Helder

Wat is uw visie op de ontwikkeling van Willemsoord? Kom woensdag 30 maart naar de informatiebijeenkomst!

Willemsoord moet worden ontwikkeld tot een volwaardige stadswijk. Maar wat wordt daar precies onder verstaan? Hoe zorgen we ervoor dat het cultureel erfgoed niet verloren gaat? Wie mag er allemaal nog wat van vinden? Op deze en andere vragen over Willemsoord geeft wethouder Pia Bruin, namens het college, een antwoord. Woensdag 30 maart bent u van harte welkom bij de informatiebijeenkomst, om 19.30 uur in de kleine zaal van de Kampanje.

Inhoud visiedocument

Eind januari stelde de raad het visiedocument voor Willemsoord vast. Wethouder Bruin geeft uitleg over wat er in dit document staat. En ook welke aanvullingen er nog door de raad zijn gedaan. Zij licht toe welke opdracht Zeestad krijgt en hoe de gemeente hier op stuurt.

Hoe om te gaan met cultuurhistorische waarden

Oud Rijksadviseur voor Cultureel Erfgoed professor Fons Asselbergs heeft de bestaande cultuurhistorische waarden op Willemsoord geinterpreteerd. Zijn interpretatie was onderdeel van het raadsbesluit van eind januari. Hij vertelt op deze avond over zijn interpretatie en welke richtlijnen voor de herontwikkeling zijn op gesteld.

Stedenbouwkundig plan

Op basis van het visiedocument en de aanvullende opdrachten, krijgt Zeestad de opdracht het stedenbouwkundig plan te gaan maken. Het stedenbouwkundig plan wordt in een aantal werksessies met belanghebbenden en belangstellenden gemaakt. De projectleider van Zeestad laat zien hoe dat in zijn werk gaat. U wordt van harte uitgenodigd u aan te melden voor de participatie aan het stedenbouwkundig plan. Onderaan dit artikel kunt u lezen wat er precies wordt bedoeld met een stedenbouwkundig plan.

Vragen stellen en meedoen

De ontwikkeling van Willemsoord gaat in samenspraak met de bevolking. Uw inbreng tijdens deze avond is van belang. Stel uw vragen over wat er kan en mag op Willemsoord. Wij nodigen u ook van harte uit om na de bijeenkomst mee te werken aan het stedenbouwkundig plan. Wilt u hier een bijdrage aan leveren, vult u dan het formulier in dat deze avond bij de zaal ligt of stuur een mail naar: info@zeestad.nl o.v.v. SP Willemsoord.

Wat is een stedenbouwkundig plan

Een stedenbouwkundig plan is een plan waarin programma (welke bedrijven mogen zich vestigen op welke plek), functies (waar en hoe mag er worden gewoond, gefeest, gelogeerd etc.) en bouwvolume (bijvoorbeeld hoe hoog, groot en massief mag een gebouw zijn) worden beschreven. Het stedenbouwkundig plan is een beleidsdocument. Voordat het wordt vastgesteld vraagt het college nog inspraak op dit document. Het stedenbouwkundig plan wordt vervolgens juridisch vastgelegd in het bestemmingsplan. Op basis van het bestemmingsplan kan er worden gebouwd. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl