Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 21 april 2010 Subsidie Provincie voor multifunctioneel centrum in Julianadorp

Eind 2009 heeft de gemeente Den Helder bij de provincie Noord-Holland een subsidie aangevraagd voor de ontwikkeling van een multifunctioneel centrum in Julianadorp. Beoogd is een combinatie van Trefpunt en bibliotheek. Begin april heeft de provincie daarop positief besloten en een bedrag van € 300.000 gereserveerd ter ondersteuning van deze belangrijke maatschappelijke voorziening in Julianadorp.

In 2008 en 2009 hebben een aantal partijen op initiatief van de Bibliotheek en Het Buurtcollectief, waaronder dus de Bibliotheek, Het Buurtcollectief, maar ook het Dorpshuis Julianadorp, Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit, gemeente Den Helder, Sportservice Den Helder enz. de koppen bij elkaar gestoken. Zij zijn samen gaan zoeken naar een samenwerking waarbij een beter afgestemd aanbod van activiteiten en voorzieningen voor de bewoners van Julianadorp wordt geleverd en ook de individuele huisvestingsvraagstukken opgelost worden. Julianadorp kent een rijk verenigingsleven die in het nieuwe multifunctioneel centrum een onderkomen moeten kunnen vinden. Een veelzijdig gemeenschapscentrum dus, waarbij meer wordt gedeeld dan de voordeur.

Uit dit initiatief is het Trefpunt - feitelijk al een multifunctioneel centrum - met de naastgelegen Bibliotheek als mogelijk geschikte locatie naar voren gekomen. Met het beschikbaar stellen van drie ton breekt nu een fase aan waarin uitgewerkt moet worden hoe dit centrum vorm gaat krijgen op deze locatie. Er moet rekening worden gehouden met bestaande huurders en eigenaar, zij moeten nu ook betrokken gaan worden bij het initiatief om er een echt plan van te maken. Ook wijkbewoners, wijkplatform en buurtorganisaties zullen actief benaderd worden om zoveel mogelijk te weten te komen wat er nodig is om van dit centrum samen een succes te maken. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl