Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 27 juli 2009 DMV Architecten ontwerpt brede school De Hoge Akker in Tuitjenhorn

Burgemeester E.J. Brommet van Harenkarspel tekende op donderdag 23 juli om 13.00 uur het contract met DMV architecten uit Kerkrade, voor het ontwerp van brede school de Hoge Akker in Tuitjenhorn. De ondertekening vond plaats in het gemeentehuis van Harenkarspel.

Uit het aanbestedingstraject is Duijsens & Meyer Viol (ofwel DMV Architecten) uit Kerkrade geselecteerd om de nieuwe brede school te ontwerpen. De keuze is ondermeer in samenwerking met de dorpsraad gemaakt. Het contract werd mede ondertekend door architect Edwin Meyer Viol, in aanwezigheid van DMV-projectleider Inez van den Berken.

Hoe het ontwerp er uit gaat zien is nog onbekend. Een van de eisen is wel dat het plan aansluit bij de karakteristieke bouw van de huidige Sint Barbaraschool. Het eerste ontwerp wordt verwacht in november 2009. De brede school zal worden gebouwd op de locatie waar nu katholieke basisschool Sint Barbara aan de Dorpsstraat en sportzaal De Groet aan de Bladstraat staan.

De nieuwbouw wordt een brede school, waarin meerdere organisaties samenwerken. De partijen die een rol spelen in de brede school zijn: stichting Flore (bestuur rooms-katholieke basisschool Sint Barbara), de stichtingen Peuterspeelzalen Harenkarspel, Kinderopvang Harenkarspel, VE de Noordkop (volwassenen educatie), sportzaal De Groet en de gemeente. Deze partijen hebben een document ondertekend, dat hun gemeenschappelijke visie beschrijft.

In de visie staat het kind centraal. Binnen het aanbod van activiteiten wordt gezocht naar dagarrangementen en combinatiefuncties. Hierdoor kan het kind een dagprogramma worden aangeboden. De faciliteiten van genoemde organisaties worden in het gebouw opgenomen. De organisaties hebben een Programma van Eisen opgesteld, waarmee de architect aan de slag kan.

Als de architect het eerste ontwerp heeft gemaakt, wordt voor belangstellenden een informatieavond georganiseerd en kan men reageren. Dit zal medio november 2009 het geval zijn. De planning voor het definitieve ontwerp ligt in maart 2010, waarna het aanbestedingstraject kan starten en vervolgens de bouw. Gestreefd wordt naar uiteindelijke oplevering en ingebruikname van de school op 11 november 2011. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl