Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 27 juli 2009 Inspraak geopend voor bestemmingsplannen Eenigenburg, Krabbendam en Valkkoog

Eenigenburg is een dorpskern met een waardevolle bebouwingsstructuur. Ook Krabbendam en Valkkoog zijn heel karakteristieke dorpen. Om de authentieke sfeer te behouden, ondanks -bescheiden- ontwikkelings-mogelijkheden, is een leidraad nodig. Voor de drie dorpskernen is gemeente Harenkarspel daarom bezig met een nieuw bestemmingsplan. Na overleg met de inwoners in 2006 over hun mening heeft de gemeenteraad hierover een nota van uitgangspunten vastgesteld. Naar aanleiding daarvan is nu een voorontwerp-bestemmingsplan gemaakt. Deze week komt dit plan in de inspraakprocedure.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harenkarspel hebben opdracht gegeven om voor de kernen Eenigenburg, Krabbendam en Valkkoog tot een geactualiseerd bestemmingsplan te komen. In een bestemmingsplan worden gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden van de gronden binnen een gebied vastgelegd. Dat moet zorgvuldig gebeuren, omdat een bestemmingsplan enige jaren geldig is en slechts periodiek wordt herzien. In de zomer van 2006 werd samen met de inwoners daarom de 'ontwerp-nota van uitgangspunten' besproken en aangepast. Later in dat jaar is de nota door de gemeenteraad vastgesteld.

Nu is het zover dat het voorontwerp bestemmingsplan gereed is. Het bestemmingsplan beoogt een 'conserverende en eenduidige bestemmingsregeling in deze kleine kernen met een waardevolle bebouwingsstructuur en zal aan de eisen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening gaan voldoen'. Zo staat te lezen in de wettelijke publicatie op www.harenkarspel.nl. Met deze beschrijving wordt bedoeld dat het karakter van de dorpen voorop staat. Kleine ontwikkelingen die passend zijn, zoals groei met enkele woningen, zijn wel mogelijk in het bestemmingsplan. Wie wil weten wat de inhoud is van het plan, kan het voorontwerpbestemmingsplan inzien bij de balie in het gemeentehuis.

Het is te vinden op de website onder de kop Wonen, welzijn en zorg/bestemmingsplannen. Meer informatie is te lezen in de wettelijke publicatie die op 23 juli is verschenen in de Omring Express. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl