Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 21 juli 2009 Succesvolle regeling Kleinschalig wonen uitgebreid

De provincie Noord-Holland stelt tot en met 2012 een bedrag van 2 miljoen euro beschikbaar voor kleinschalige woonvormen.

Tot nu toe steunde de provincie projecten voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Met de nieuwe regeling is er ook geld beschikbaar voor andere kwetsbare doelgroepen.

Van 2005 t/m 2009 heeft de provincie 4,6 miljoen euro subsidie verstrekt aan 31 projecten die woon- en leefomstandigheden voor mensen met dementie enorm verbeteren. De nieuwe regeling richt zich op de realisatie van kleinschalige woonvormen voor diverse doelgroepen. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met niet-aangeboren hersenletsel, mensen met een verstandelijke beperking, ggz-patiënten of mensen met autisme, of anderen die behoefte hebben aan een beschermde woonomgeving met begeleiding of zorg.

In 2005 was het de bedoeling dat er 24 projecten voor mensen met dementie ondersteund zouden worden. Dat zijn er 31 geworden. Kleinschalige voorzieningen bieden mensen met dementie de mogelijkheid om - ondanks hun beperkingen - in het eigen dorp of de eigen wijk, met het daarbij behorende sociale netwerk, te blijven wonen. De provincie heeft de afgelopen jaren diverse verzoeken gekregen voor subsidie voor andere doelgroepen dan mensen met dementie. Daarnaast is het onderzoek "Kleinschalig wonen vergroten" uitgevoerd. Hieruit blijkt ook dat een groot aantal diverse doelgroepen behoefte heeft aan een kleinschaliger, meer individuele manier van wonen. Met de nieuwe regeling wil de provincie minimaal 20 initiatiefnemers ondersteunen om ook voor deze mensen projecten te realiseren.

Meedoen in Noord-Holland

De uitvoeringsregeling Kleinschalig wonen voor kwetsbare groepen sluit aan op het beleidsprogramma Zorg en Welzijn "Meedoen in Noord-Holland". Eén van de uitgangspunten daarin is "Een passend huis voor iedereen in een aangename omgeving met voldoende zorg en dienstverlening in de buurt en met de mogelijkheid voor iedereen om sociale netwerken te onderhouden."

Meer over de uitvoeringsregeling Kleinschalig wonen voor kwetsbare groepen Noord-Holland 2009 is te vinden in de provinciale productencatalogus, www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl