Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 25 Februari 2009 Wooncompagnie ontvangt eenentwintig woonwensen voor een leefbare buurt

Prijsvraag ‘Doe een Woonwens!’ inspireert huurders en verhuurder

Wooncompagnie stelt voor de tweede keer tienduizend euro beschikbaar voor de vervulling van twee woonwensen van haar huurders. Een oproep van de woningcorporatie leverde maar liefst eenentwintig bruikbare ideeen op. Die varieren van verbetering van de verlichting in een wijk tot de plaatsing van bloembakken of speelvoorzieningen voor de kinderen in de buurt.

Onder het motto ‘Doe een woonwens’ riep verhuurder Wooncompagnie haar huurders vorig najaar op om wensen voor verbetering van de leefbaarheid in de eigen buurt op te sturen. Het gaat om een prijsvraag waarbij twee winnende woonwensen van inzenders uit de regio’s Schagen en Purmerend vervuld worden. Per winnende woonwens stelt Wooncompagnie € 5000,- beschikbaar. Met deze prijsvraag wil Wooncompagnie de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een prettige woonomgeving een extra impuls geven.

Veel goede ideeen

In totaal heeft Wooncompagnie eenentwintig woonwensen ontvangen. Negen uit de regio Purmerend en veertien uit de regio Schagen. “We zijn blij met alle goede ideeen van onze huurders want we vinden de betrokkenheid bij de leefbaarheid van de eigen wijk of straat erg belangrijk”, zegt hoofd Woondiensten van de vestiging Purmerend Froukje Hagenbeek. Een jury van Wooncompagnie buigt zich de komende weken over de ingezonden woonwensen en beoordeelt - in sommige gevallen op de locatie zelf - of ze uitvoerbaar zijn en de hele buurt ten goede komen. De inzenders van de winnende woonwens krijgen vervolgens persoonlijk bericht.

Inspiratie voor toekomstige leefbaarheidsprojecten

“De niet-winnende woonwensen verdwijnen trouwens zeker niet in de prullenbak”, zegt Rick van der Plas, hoofd Klantenservice van de vestiging Schagen. “Ze dienen hoe dan ook als inspiratiebron voor toekomstige leefbaarheidsprojecten.” Vorig jaar vervulde Wooncompagnie ook al twee woonwensen. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl