Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 18 Februari 2009 Kan uw straat, wijk of dorp wel wat pit gebruiken?

Win de wens van je buurt!

Elke woonomgeving heeft zijn eigen kwaliteiten en ook zijn eigen wensen. Is het er veilig voor spelende kinderen? Is er ruimte voor de jeugd? Krijgt de natuur er een kans? Zijn er gevaarlijke verkeerssituaties? Is het dorps- of buurthuis aan een facelift toe? Vult u zelf maar in.

Als u, samen met buurt- of dorpsgenoten, uw woonkern verbetert, dan kunt u daarmee een prijs winnen. Er leven genoeg ideeen onder dorps- of buurtgenoten om de woonkern (nog) beter te maken. Soms is een klein zetje nodig om zo’n idee tot uitvoering te brengen. KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij) biedt u die kans met de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit.

Wie en wat is KNHM?

Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij ondersteunt mensen die hun buurt, wijk of streek willen verbeteren. Het gaat daarbij om ideeen en projecten van burgers, vrijwilligersorganisaties en ideele organisaties. Deze projecten richten zich op: actief burgerschap, plattelandsvernieuwing en water. Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij helpt deze verbeteringen van de leefomgeving te realiseren met inzet van kennis, geld en een uitgebreid netwerk. KNHM werkt aan projecten die de kwaliteit van de leefomgeving verbeteren.

Wat is kern met Pit?

Kern met Pit is een wedstrijd voor bewonersgroepen die graag zelf iets in of aan hun woonomgeving willen verbeteren. Het is echter een ‘wedstrijd’ tussen aanhalingstekens. Want het is geen competitie tussen verschillende deelnemers, eerder een weddenschap die de deelnemers met zichzelf en de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) aangaan: ‘Kunnen wij onze wens binnen een bepaalde tijd waarmaken?’ Is het antwoord ‘ja’, doe dan mee met Kern met Pit, want KNHM beloont uw project met minimaal € 1.000.-

Wie kan er meer doen?

Elke bewonersgroep die graag zelf iets in of aan hun woonomgeving willen verbeteren, kunnen zich tot uiterlijk 1 mei 2009 inschrijven voor Kern met Pit. Er kunnen maximaal 200 kernen meedoen.

Er is een aantal spelregels. U moet uw idee of project zelf willen en kunnen uitvoeren tussen 1 september 2009 en 31 augustus 2010. Verder wordt bekeken of het project echt iets bijdraagt aan de verbetering van de ‘kern’. Tenslotte is het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen meedoen of achter het project staan, des te meer kans om te worden toegelaten tot de wedstrijd.

Doe mee en verbeter uw straat, wijk of dorp!

Op www.knhm.nl vindt u meer informatie, bijvoorbeeld de handleiding met de uitgebreide spelregels en criteria. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl