Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 07 November 2007 Rijk werpt obstakels op voor stedelijke vernieuwing Den Helder

De voorgenomen invoering van vennootschapsbelasting plus een soort solidariteitsheffing voor woningbouwcorporaties zijn desastreus voor de stedelijke vernieuwing in Den Helder. Daarom hebben de gemeente Den Helder en Woningstichting Den Helder afgezien van de ondertekening van prestatieafspraken die elk van de partijen aangaan.

Vlak voor het ondertekenen van de overeenkomst hebben beide partijen besloten daarvan af te zien. De voorgenomen maatregelen van het Kabinet werpen te veel obstakels op om gemaakte afspraken te kunnen nakomen. De uitkomst van de discussie die op rijksniveau wordt gevoerd is mede bepalend voor het al dan niet doorgaan van de overeenkomst tussen de gemeente en Woningstichting Den Helder.

De gemeente en Woningstichting Den Helder willen met de prestatieafspraken dat hun relatie zich verder blijft ontwikkelen, met betrouwbaar partnerschap als uitgangspunt onder het motto ‘Beloften waarmaken’. Als gevolg van de voorgenomen heffingen en beslastingen zou de kasstroom van Woningstichting Den Helder met zeven miljoen euro verminderen. Dat betekent concreet dat zo’n 500 woningen minder gebouwd kunnen worden of geen nieuwe brede school, of geen nieuwe zorginststellingen of geen opknapbeurt van de infrastructuur. De herstructurering van de wijk Nieuw Den Helder wordt daardoor vertraagd met als gevolg leegstand, onverkoopbare woningen, sociale problemen en verloedering. En de uitstel van de opknapbeurt heeft desastreuze consequenties voor de revitalisering van het stadshart. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl