Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 17 Oktober 2007 Plannen woonwijk op Noorderhaventerrein in commissie

Het masterplan Noorderhaven 2007 is klaar voor bespreking in de commissie. Het plan beschrijft de woonwijk met 320 woningen op het westelijk deel van het Noorderhaventerrein. Daarvan zijn veertig woningen bestemd voor clienten van ’s Heeren Loo.

De komst van een woonwijk op het Noorderhaventerrein bevordert de integratie van clienten in de maatschappij. Een ontwikkeling die al eerder is ingezet met de verhuizing van clienten naar woonwijken in heel Noord-Holland. De bouw van de nieuwe woonwijk zal ongeveer zes jaar in beslag nemen.

Op maandag 1 oktober werd het plan toegelicht en bediscussieerd in de clustercommissie Stadsontwikkeling en Beheer.

Wat ging er aan vooraf?

Eind 2003 is tussen de gemeente Den Helder en ’s Heeren Loo een exploitatieovereenkomst gesloten met afspraken over de omvorming van het Noorderhaventerrein. Onderdeel van de overeenkomst was het Structuurplan Noorderhaven, gemaakt door ’s Heeren Loo. Inmiddels is Van Wijnen Noord BV door ’s Heeren Loo gekozen als de projectontwikkelaar voor de woonwijk.

De afgelopen periode heeft intensief overleg plaatsgevonden tussen ’s Heeren Loo, van Wijnen Noord BV en vertegenwoordigers van de gemeente. Dit overleg heeft in maart geleid tot een nieuw Masterplan 2007 (Khandekar Stadsontwerp en Landschapsarchitectuur BV).

Het college van B&W beschouwt het Masterplan Noorderhaven 2007 als een verbeterde versie van het Structuurplan Noorderhaven 2004, passend binnen de exploitatieovereenkomst tussen ’s Heeren Loo en gemeente Den Helder uit 2003. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl