Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 05 September 2007 Invoering nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening

In 2008 treedt de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening in werking. Deze nWRO verplicht provincies een structuurvisie voor hun grondgebied te maken. De rol van de provincie in de ruimtelijke ordening verandert van een toetsende in een ontwikkelende. De structuurvisie moet hier invulling aan geven en legt het ruimtelijk beleid van de provincie voor een langere periode vast. Daar gaat overleg met de gemeenten over hun ruimtelijk beleid aan vooraf.

De voorbereidingen voor het uitvoeren van de nieuwe wet zijn in volle gang. Voor het opstellen van de structuurvisie dienen het streekplan Noord-Holland Zuid en het Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord als vertrekpunt. Medio 2009 moet de ontwerp-structuurvisie ter visie liggen.

Het opstellen van de structuurvisie vraagt om een eigen instrumentarium. Gedurende de hele periode wordt gewerkt volgens de richtlijnen van Digitale Uitwisseling Ruimtelijke Processen (DURP). Dat is een methode waarmee ruimtelijke ordeningsplannen via internet kunnen worden geraadpleegd, waardoor onderlinge afstemming bij de planvorming sneller, effectiever en efficiënter kan plaatsvinden. Het streven is dat in de komende jaren alle ruimtelijke plannen in Nederland op deze manier beschikbaar komen. Onderzocht wordt of en hoe de provincie Noord-Holland gemeenten kan ondersteunen bij de technische invoering van DURP. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl