Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 15 Mei 2007 Wieringermeer maakt werk van actualisering bestemmingsplannen

De gemeente Wieringermeer start in de tweede helft van dit jaar met het herzien van de bestaande bestemmingsplannen in de gemeente. Waarom? De gemeente beschikt over een te omvangrijk bestemmingsplannenbestand dat bovendien verouderd is. Een van de gevolgen hiervan is dat veel bouwaanvragen tegenwoordig niet meer in overeenstemming zijn met deze bestemmingsplannen. Dit betekent dat er veelvuldig vrijstellingsprocedures gevolgd moeten worden wat u en de gemeente veel tijd en geld kost.

Het doel van deze herzieningsslag is dan ook om het aantal bestemmingsplannen terug te brengen, deze te actualiseren en de regelgeving eenvoudiger te maken, zodat wij u beter van dienst kunnen zijn en vergunningen sneller verleend kunnen worden.

In bestemmingplannen legt de gemeente regels vast voor een goede ruimtelijke ordening. Deze plannen zijn bindend voor u als burger, maar ook voor de gemeente zelf. Zo toetst de gemeente uw bouwaanvraag aan de voorschriften van het bestemmingsplan en de bijbehorende plankaart. Op de plankaart zijn de bestemmingen van de gronden vastgelegd. U kunt daarbij denken aan een woonbestemming, verkeersbestemming, groenbestemming bedrijvenbestemming, winkelbestemming etc.

Het actualiseren van de verouderde bestemmingsplannen is een omvangrijk project en zal meerdere jaren in beslag nemen. Wij zijn daarom eerst gestart met het opstellen van een handboek. Dit handboek dient te zorgen voor eenduidigheid en daarmee de rechtszekerheid te vergroten. Hierin staat beschreven op welke wijze bestemmingsplannen worden opgesteld. Het mag straks niet zo zijn dat voor een inwoner van Slootdorp andere regels gelden dan voor een inwoner van Middenmeer. Het handboek biedt niet alleen een basis voor de te actualiseren bestemmingsplannen, maar ook voor toekomstige uitbreidingsgebieden.

De geactualiseerde bestemmingsplannen voor de vier dorpen willen wij eind 2008 vaststellen. Met het bestemmingsplan Buitengebied wordt medio 2008 gestart. Wij hopen dit plan in 2010 te hebben afgerond, waarna alle bestemmingsplannen geactualiseerd zijn. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl