Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 04 Januari 2007 Texelse bouwers op excursie naar de Buitenkans in Almere

Op donderdag 14 december 2006 zijn de Texelse bouwers op excursie geweest naar de Buitenkans in Almere.

Bij de Buitenkans werd de groep van 22 Texelse bouwers ontvangen door Paulien Floor van de bewonersvereniging van de Buitenkans, samen met Franka en Mieke. Na de koffie met koek was er een korte inleiding door Paulien Floor.

Daarna vertelden Hans Crone (installatieadviseur) en Jaap van der Laan (architect) kort wat over het project. In twee groepen werd over het terrein gelopen en diverse huizen bezocht. Sommige huizen waren al bewoond, anderen waren nog in de afbouwfase.

Bijzondere indruk maakte het strobalenhuis dat Marc Crijns helemaal zelf aan het bouwen was. Er was veel discussie in hoeverre stro een geschikt materiaal is en bestendig tegen weer en ongedierte.

Jaap van der Poppe en Mireille Gielen van de woningbouwvereniging De Alliantie, lieten nog twee woningen zien en vertelden waarom bepaalde keuzes gemaakt waren.

Na afloop werd er in Den Helder nog met elkaar gegeten. Er was een levendige discussie over wat er die die dag gezien was. Veel positieve zaken, maar ook nadelen werden gezien. Toch zien sommigen wel mogelijkheden om aspecten van dit project ook op Texel toe te passen in de Volmolen II.

Een korte beschrijving en fotos van de Buitenkans kunt u vinden op www.duurzaamtexel.nl (Bron: Stichting Duurzaam Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl