Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 06 December 2006 10.000 euro subsidie voor initiatief Zijpe

De provincie Noord-Holland heeft de gemeente Zijpe in september jl. opdracht gegeven om een Beeldkwaliteitsplan op te stellen voor de Noordboog-West en het omliggende gebied. Zijpe wil het plan een stap verder brengen en zorgen voor draagvlak in de regio. Noord-Holland vindt het een goed initiatief en ondersteunt dit door de gemeente een subsidie te verlenen van € 10.000.

In het Beeldkwaliteitsplan (BKP) wordt aangegeven hoe en waar nieuwe ontwikkelingen mogelijk zijn zonder het rijke cultuurhistorische verleden of het mooie landschap onnodig geweld aan te doen.

Vaak kunnen die waarden zelfs versterkt worden door voor projecten de juiste locatie en inrichting te kiezen. Voor wat betreft het project Noordboog West gaat het dan vooral om natuurontwikkeling in combinatie met recreatie, waterberging, agrarische herstructurering en mogelijk ook de ontwikkeling van wonen.

Het BKP beslaat een ruimer gebied dan alleen het zoekgebied voor de Noordboog West. Het betreft het gehele buitengebied van de gemeenten Zijpe, Anna Paulowna en Den Helder. Dat heeft tot voordeel dat het een gemeenschappelijke basis zal vormen voor andere ruimtelijke ingrepen in het gebied.

De gemeente Zijpe laat niet alleen een BKP opstellen, zij wil ook zorgen voor draagvlak in de regio voor het plan. Dat zal in een later stadium de politieke besluitvorming soepeler laten verlopen. Voor de kosten die de gemeente daarvoor maakt, heeft Zijpe 50% subsidie aangevraagd bij de provincie. De provincie ondersteunt het initiatief van Zijpe en kent de gemeente een subsidie van € 10.000 toe. Al eerder kende de provincie een subsidie van € 40.000 toe voor het maken van het BKP. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl