Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 13 November 2006 Risico`s oude C-1000 dwingen college Anna Paulowna tot sloop

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Anna Paulowna heeft de politie en de regionale brandweer gevraagd een rapport op te stellen over de risico's voor de omgeving van het leegstaande pand van de oude C-1000 aan de Van Balen Blankenstraat. Als uit de rapportage blijkt dat de risico's onaanvaardbaar groot zijn, zal het college opdracht tot sloop geven en de kosten verhalen op de eigenaar van het pand.

Branden

Omwonenden en gemeente storen zich in toenemende mate aan de verpauperde staat van het gebouw. Binnen een jaar hebben twee uitslaande branden gewoed in het voormalige pand van de C-1000. De risico's zijn daardoor toegenomen. Een deel van het leegstaande pand is bouwvallig en levert instortingsgevaar op. Wie zich onbevoegd toegang verschaft, loopt gevaar. Daarom gaf het college de eigenaar opdracht hekken te plaatsen. Dit werd gezien als een tijdelijke oplossing omdat hekken het risico niet volledig wegnemen.

Sloop

B&W van Anna Paulowna wilde dat het oude pand zo snel mogelijk werd gesloopt. Na de twee branden is diverse keren contact geweest met de eigenaar en de toekomstige eigenaar (het pand is nog niet overgedragen). Al snel was er overeenstemming over de sloop van het pand. De eigenaar zou opdracht geven en de toekomstige eigenaar zou betalen. Vervolgens gaf de gemeente in korte tijd een sloopvergunning af, maar het bouwvallige pand staat er nog steeds. Nu blijkt dat de eigenaar een extra voorwaarde heeft verbonden aan het verstrekken van de sloopopdracht, wat wellicht tot tijdrovende, juridische procedures kan leiden. Het college van B&W betreurt deze gang van zaken. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl