Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 31 Oktober 2006 Lorentzstraat door kinderen in de bollen gezet (Den Helder)

Vroeg in de ochtend reden de mannen van het groen van de gemeente door het centrum, richting de Lorentzstraat. Met een wagen vol scheppen en vooral bloembollen, maar liefst 25.000! Ze zouden allemaal door een groep kinderen van de Tuindorpschool, onder begeleiding van een enthousiaste onderwijzeres, geplant worden in de al bewerkte grond van de Lorentzstraat. Sommige kinderen hadden zelf hun schep al meegebracht en stonden te popelen om aan de gang te gaan. De meesten keken met ontzag naar de hoeveelheid bollen die geplant moesten worden en de grote kuilen in de grond waar ze in moesten.

Aan de slag

Na een korte uitleg van de heer Postma, wijkcoŲrdinator van het Centrum, konden de bollen worden verdeeld. De kinderen strooiden, verspreidden en schepten dat het een lieve lust was. Zelfs door de regendruppels lieten ze zich niet hinderen.

Na het harde werk ging de groep kinderen richting Buurthuis Elto, waar zij van de gemeente een versnapering kregen als dank voor het vele werk dat zij hadden verzet.

Uiteraard zijn ze heel benieuwd hoe alles er uit komt te zien, volgend voorjaar. Dan zijn de Lorentzstraat en een stukje Sportlaan een zee van bloemen, dankzij de inzet van de kinderen van de Tuindorpschool.

De Schooten en Nieuw Den Helder

Behalve in de Lorentzstraat zijn er ook in De Schooten en in Nieuw Den Helder duizenden bollen de grond in gegaan. In De Schooten hebben kinderen van Schoter Duijn en van De Dijk 20.000 stuks geplant bij station Zuid en in de Gravin Magdalena van Waardenburglaan.

In Nieuw Den Helder hebben 39 leerlingen van groep 6/7 van de Trimaran een handje geholpen bij het planten van (ook 25.000!) bollen op vier verschillende plekken aan de Jan Verfailleweg. Bij de school kregen ze allemaal een eigen vakje waarin ze zelf een figuur met hun bollen konden maken. Dat wordt spannend, om in het voorjaar je eigen narcisfiguur in bloei te zien! Na afloop van de werkzaamheden kregen de kinderen een pakje drinken en zakje chips van de wijkcommissie. Ook werden zij door tuincentrum Frinks verwend met een potje met bolletjes waaruit een klavertje vier groeit. Woningstichting heeft overigens in deze wijk meebetaald aan het bollenproject. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl