Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 10 Juli 2006 Bestuur GGD Kop legt fusiebesluit voor aan gemeenteraden

Het Algemeen Bestuur van het Gewest Kop van Noord-Holland heeft donderdag 6 juli jl. besloten het voorstel om een fusie van de drie GGD'en in Noord-Holland Noord ter besluitvorming naar de gemeenteraden te sturen. Wanneer de gemeenteraden in Noord-Holland Noord akkoord zijn met het fusievoorstel, zal de fusie van de drie GGD'en in Noord-Holland Noord per 1 januari 2007 plaatsvinden. Het fusievoorstel wordt binnenkort ook door de bestuurders van de GGD Westfriesland en de GGD Noord-Kennemerland besproken.

De GGD verzorgt de taken op het gebied van de openbare gezondheidszorg voor de gemeenten. Door de fusie kunnen de GGD'en deze taken ook in de toekomst goed uit blijven voeren en voldoen de gemeenten ook in de toekomst aan de steeds hogere kwaliteitseisen.

Begin 2006 hebben de besturen van de drie GGD'en, waar alle 29 gemeenten in Noord- Holland Noord zijn vertegenwoordigd, al ingestemd met de intentie voor een mogelijke fusie. Dit besluit is genomen op basis van het visiedocument `De krachten gebundeld' welke door de drie GGD'en gezamenlijk is opgesteld. Deze intentie is inmiddels omgezet in een concreet document waarin de fusie nader is uitgewerkt in voorstellen op het gebied van de toekomstige strategie en bijvoorbeeld de personele organisatie en financiŽle consequenties. Nadat de drie GGD-besturen akkoord zijn wordt het fusievoornemen voorgelegd aan de gemeenteraden van Noord-Holland Noord.

Ook na de fusie zal de dienstverlening net als nu regionaal worden aangeboden. De nieuwe GGD wordt decentraal gehuisvest in Alkmaar, Hoorn en Schagen. De aansturing zal vanuit Schagen plaatsvinden. Daarnaast blijven de lokale steunpunten gewoon bestaan. Het betreft vooral een interne herschikking van afdelingen en medewerkers om zo de dienstverlening adequater en efficiŽnter te kunnen organiseren. (Bron: Gewest KvNH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl