Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 27 Juni 2006 Informatieavonden over nieuw bestemmingsplannen voor Eenigenburg, Krabbendam en Valkkoog

Met ingang van dinsdagavond 27 juni organiseert de gemeente drie informatieavonden over een nieuw bestemmingsplan voor Eenigenburg, Krabbendam en Valkkoog (E.K.V). Het gemeentebestuur wil tijdens deze avonden de bevolking raadplegen over de ontwerpnota van uitgangspunten voor de opstelling van het bestemmingsplan.

Met de informatieve ontmoeting wil het gemeentebestuur van Harenkarspel peilen welke meningen er leven in de gemeenschappen van Eenigenburg, Krabbendam en Valkkoog. Met name als het gaat om de toekomstige inrichtingsmogelijkheden van deze fraaie dorpen. De raadplegingen, onder voorzitterschap van wethouder R. Heijmans, staan per kern ingepland:

Eenigenburg op dinsdag 27 juni 2006 in "De Burcht", Surmerhuizerweg 17 in Eenigenburg;

Krabbendam op maandag 3 juli 2006 in het Trefpunt, Kerkpad 15 in Krabbendam en Valkkoog op donderdag 6 juli 2006 in het kerkgebouw in Valkkoog.

De avonden beginnen allen om 20.00 uur en de ruimte is vanaf 19.30 uur open. De externe stedenbouwkundige adviseur geeft een toelichting op de ontwerp uitgangspunten.

Mening gevraagd

Burgemeester en wethouders hebben opdracht gegeven om voor de kernen Eenigenburg, Krabbendam en Valkkoog tot een geactualiseerd bestemmingsplan te komen. In eerste instantie is daarvoor nu een ontwerpnota van Uitgangspunten uitgekomen, dat voordat de gemeenteraad de nota gaat vaststellen aan de belanghebbende dorpsbewoners wordt voorgelegd. De avonden zijn niet alleen bedoeld om de inwoners te informeren, maar vooral ook om hen te vragen wat zij vinden van de uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan. Om goed vorm te geven aan het plan is de inbreng van de bewoners echt nodig. In een bestemmingsplan worden de gebruiks en bebouwingsmogelijkheden van de gronden binnen een gebied vastgelegd. Dat moet zorgvuldig gebeuren, omdat een bestemmingsplan enige jaren geldig is en slechts periodiek wordt herzien. Om voor de komende jaren een goed bestemmingsplan te verkrijgen, wil het gemeentebestuur eerst een inventarisatie van de meningen.

De ontwerpnota van uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan wordt toegelicht door wethouder R. Heijmans. De avonden zijn niet de enige mogelijkheid tot inbreng van de inwoners. In de verdere voorbereidingsprocedure komen er nog meer momenten om op en aanmerkingen te geven.

Nu reeds kan de bevolking kennis nemen van de uitgangspunten. De ontwerpnota van uitgangspunten ligt al enige tijd ter inzage bij afdeling VROM in het gemeentehuis te Tuitjenhorn en is te vinden op de gemeentelijke website onder de kop Uitgangspunten E.K.V.: (zie linksonder aan de homepage van de site www.harenkarspel.nl). (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl