Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 12 Juni 2006 Werkbezoek statencommissie ROV aan Velsen en Den Helder

De statencommissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting bezochten donderdag 8 juni 2006 Velsen en Den Helder. De statenleden worden dan geÔnformeerd over de voortgang van projecten op het gebied van de stedelijke vernieuwing in deze gemeenten. Gedeputeerde Staten hebben voor deze projecten bijna tien miljoen euro beschikbaar gesteld maar Provinciale Staten nemen hierover op 3 juli een definitief besluit.

In Velsen stond het Centrumplan IJmuiden centraal. Wethouder mevrouw A.M. Korf van ruimtelijke ordening en projecten ontving de statenleden in het projectbureau op het Marktplein in IJmuiden, waarna de projectleider met een presentatie het gezelschap op de hoogte stelde van alle ins en outs en de voortgang van het project. Vanaf het dak van het nabijgelegen KPN-gebouw nam het gezelschap het gehele plangebied vervolgens in ogenschouw. In het projectbureau werd het programma afgesloten waarna de deputatie koers zette naar Den Helder.

Burgemeester Geke Faber van Den Helder ontving de commissie in het projectbureau Nieuw Den Helder in de Marsdiepstraat. Presentaties door de projectleiders van "Nieuw Den Helder" en "Stadshart" maakten duidelijk hoe het verloop van deze projecten in de lijn ligt van het provinciaal beleid en op welke wijze in de uitvoering met de provincie wordt samengewerkt. Te voet heeft het gezelschap in Nieuw Den Helder de vorderingen van drie stedelijke vernieuwingsprojecten bekeken. Een bus zorgde voor vervoer naar de oude stad, waar de statenleden via een wandeling door het Stadshart zicht kregen op nog eens drie vernieuwingsprojecten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl