Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 11 April 2006 Feestelijke opening heringerichte Wezenstraat (Den Helder)

Woensdag 12 april wordt de heringerichte Wezenstraat feestelijk geopend. Het programma van de opening ziet er als volgt uit.

Vanaf ongeveer 15.00 uur zullen kinderen uit de straat en leerlingen van de Thorbeckeschool, onder begeleiding van twee professionele acrobaten, een korte 'straatcircusact' instuderen.

Om 16.00 uur begint het officiele programma in de straat zelf met een optreden van de kinderen. Aansluitend verricht wethouder E. Vermeer de officiele openingshandeling. Ter afsluiting heffen de bewoners van de straat en de kinderen het glas op de geslaagde herinrichting van de Wezenstraat. Dit vindt plaats in stadscafé De Keizerskroon.

Achtergrondinformatie:

De bewoners hebben een belangrijke stem gehad bij de keuzes die zijn gemaakt bij deze herinrichting.

Zij hebben zelf besist dat er niet meer in de straat geparkeerd wordt. Daarnaast hebben zij nadrukkelijk verlangd dat er bomen in de straat zouden komen. Bij de keuze van de soort boom hebben de bewoners een belangrijke stem gehad. De bomen hebben een 'spitse' kruin, waardoor de takken niet zo snel tegen de gevels zullen groeien. Ook met betrekking tot de uiteindelijke keuze van de 'vloer' en het 'straatmeubilair' hebben ze enthousiast hun bijdrage geleverd. De Wezenstraat is met recht 'de straat van de bewoners' geworden. De eerste straat in het Stadshart die is opgeknapt. En die model zal staan voor de herinrichting van andere straten die in de loop van de komende jaren onder handen zullen worden genomen. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl