Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 20 Februari 2006 Verplaatsing woonwagencentrum G.P. Blankmanstraat

Het zat al lang in de pen: de verplaatsing van het woonwagencentrum aan de G.P. Blankmanstraat. Als alles volgens de planning verloopt, wonen de woonwagenbewoners eind van dit jaar op hun nieuwe plek. De raadscommissie voor Stadsontwikkeling en -beheer is vorige week akkoord gegaan met het beschikbaarstellen van een krediet van € 855.000,- voor het verplaatsen van tien standplaatsen, het creëren van vier nieuwe plaatsen en de aanschaf van twee nieuwe woonwagens. De verhuur van de standplaatsen en woonwagens zorgt voor een groot deel van de dekking van dit bedrag.

Nieuwe locatie

Verplaatsing van het woonwagencentrum is nodig omdat het te dicht bij het munitiedepot "'t Kuitje" ligt. Hier mag niet (meer) worden gewoond in verband met de veiligheidszone die om het depot ligt. Na de ramp in Enschede in 2000 zijn de regels hierover aangescherpt. Gezocht werd naar een nieuwe plek voor de woonwagenbewoners. Die werd gevonden in het terrein waar vroeger tuincentrum Mooyekind was gevestigd. Eind 2003 ging de gemeenteraad akkoord met de aankoop van deze grond. Het ligt tegen de C.G. Geusstraat aan, in het verlengde van de G.P. Blankmanstraat. Deze nieuwe woonwagenlocatie ligt zo'n vijftig meter westelijk van de huidige locatie en daarmee buiten de gevarenzone. In dit gebied mag wél worden gewoond en het is ook iets groter zodat een uitbreiding van tien naar veertien plaatsen mogelijk is.

Afspraken

Nadat het terrein was aangekocht moest vervolgens geld beschikbaar komen om ook de verplaatsing zelf te kunnen financieren. Dat heeft even geduurd. Gelukkig is het toch rond gekomen. Sinds de zomervakantie van vorig jaar zijn gesprekken gevoerd met de woonwagenbewoners over allerlei zaken die bij de verplaatsing komen kijken. Zo moeten er afspraken worden gemaakt over wie welke kosten draagt bij de verplaatsing van de woonwagens, wat de huurprijs gaat bedragen van de nieuwe standplaatsen en/of van een nieuwe woonwagen. Ook moest natuurlijk gesproken worden over het ontwerp van de nieuwe locatie. De bewoners hebben zich over een aantal ontwerpen gebogen en gekozen voor de 'speelse' variant met in het midden een centraal grasveld.

Daarnaast zijn natuurlijk ook de bewoners van de huizen met direct zicht op het nieuwe woonwagenkamp geïnformeerd.

Procedures

Voordat de nieuwe locatie echt aangelegd mag worden, moet eerst nog een aantal procedures worden doorlopen. Zo moeten bouwvergunningen worden aangevraagd en is het nodig om een vrijstellingsprocedure (WRO, artikel19 lid 2) te starten. Ook is vorige week een kapvergunning aangevraagd voor vier bomen in de windsingel aan de oostkant van de vaart langs de C.G. Geusstraat. Een flink deel van de huidige beplanting in deze singel wordt over twee weken gerooid. Het gaat hierbij om beplanting waarvoor geen kapvergunning is vereist. De windsingel wordt na de aanleg van het centrum wel weer opnieuw ingeplant. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl