Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 08 Februari 2006 Baggerwerkzaamheden Anna Paulowna

De gemeente Anna Paulowna en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werken aan het verbeteren van de kwaliteit en doorstroming van het water in Anna Paulowna. In 2004 is er een baggerplan voor Anna Paulowna gemaakt. Aan de hand hiervan wordt, in opdracht van het hoogheemraadschap en de gemeente, een aantal sloten in Anna Paulowna en Breezand gebaggerd.

Waarom wordt er gebaggerd?

Op de bodem van vrijwel iedere sloot of vijver ligt een laag bagger. Die bestaat uit blad, dode waterplanten, stof en zand. De baggerlaag groeit elk jaar 1 à 2 centimeter. Bagger in de sloten belemmert de opvang en afvoer van regenwater en kan stankoverlast veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat de sloten regelmatig gebaggerd worden. De gemeente Anna Paulowna en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zijn beiden verantwoordelijk voor het baggeren van hun sloten in Anna Paulowna. In 2004 hebben ze een baggerplan voor Anna Paulowna laten maken. De komende jaren, tot 2019, wordt regelmatig een aantal sloten gebaggerd.

Waar wordt er in Anna Paulowna gebaggerd?

Op 1 februari 2006 is herstart met het baggeren. Het gaat om de volgende vier locaties in Anna Paulowna en Breezand:

De baggerspecie in de Molenvaart en de vijver te Breezand wordt afgevoerd naar baggerdepot ’t Oost in Den Helder. De baggerspecie in het water langs de Sternlaan/Rietgorslaan en in het tussenslootje bij de riooloverstort aan de Molenvaart wordt afgevoerd naar het baggerdepot van het hoogheemraadschap in Nieuwesluis.

De baggerwerkzaamheden worden uitgevoerd door J.P. Schilder Baggerwerken B.V. uit Ursem.

De uitvoering van het baggerwerk zal ongeveer 8 tot 10 weken in beslag nemen. De direct omwonenden zijn enige tijd geleden per brief over de werkzaamheden geïnformeerd.

Informatie

Hebt u vragen over dit baggerwerk, dan kunt u contact opnemen met dhr. A. Beers van het hoogheemraadschap (072) 5414772 of met dhr. F. Brakenhoff van de gemeente Anna Paulowna (0223) 536100. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl