Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 10 Januari 2006 Nieuwbouw project De Volmolen start februari-maart 2006

De bouw van de eerste 34 woningen in het project De Volmolen zal in de periode februari/maart 2006 van start gaan. De betrokken partijen hebben hiertoe donderdag 22 december 2005 de definitieve samenwerkingsovereenkomst getekend. De gemeente is de overeenkomst aangegaan met bouwcombinatie BUPS. Vervolgens hebben de partijen, onder het genot van een glas champagne, ter plaatse een bouwbord onthuld.

Vergunning

De bouwvergunningaanvraag is door de bouwcombinatie BUPS volgens afspraak op 25 oktober 2005 ingediend. Aangezien vooraf goed voorbereid is, heeft de gemeente Texel de bouwvergunning op 15 november 2005 verleend en op 23 november 2005 verzonden.

Met deze bouwvergunning kunnen 34 rijtjeswoningen aan de Distelvlinder in nieuwbouwgebied De Volmolen aan de oostkant van Den Burg worden gebouwd. Het gaat om 12 huurwoningen, 12 koopgarantwoningen en 10 koophoekwoningen.

Start februari/maart 2006

Zodra de bouwvergunning verleend is, kan er in theorie gebouwd worden. Gemeente en BUPS hebben gezamenlijk besloten met diverse factoren rekening te houden, waardoor uitstel van de start (die eigenlijk eind 2005 was gepland) beter verantwoord is. Als er in februari/maart 2006 gestart wordt, sluit dit beter aan op de opvolgende werkzaamheden in de Volmolen. Zo kunnen bouwstromen beter op elkaar aansluiten. Andere factoren zijn:

- De aannemers zijn afhankelijk van leveranciers en hebben een termijn nodig voor werkvoorbereiding van ongeveer 8 weken. Deze termijn hebben ze nodig om bij toeleveranciers definitieve offertes op te vragen. Dit is een belangrijk onderdeel om tot een scherpe bouwprijs te komen. Een belangrijk deel van het werk is sociale woningbouw, waar elke partij scherp op de kosten moet zijn, om niet boven het budget uit te komen. Door een goede werkvoorbereiding kan dit normaliter lukken.

- In november zou wel gestart kunnen worden met het uitgraven en storten van de fundering maar daarna moeten de vloeren geplaatst worden, waar momenteel een leveringstijd van 8 weken voor staat. Deze vloeren kunnen pas besteld worden als de constructeur zijn berekeningen gemaakt heeft. Wij vinden het onaanvaardbaar dat er wel gestart wordt met het uitgraven en storten van de fundering en dat daarna de bouw enkele weken stilligt vanwege vooraf bekende leveringstijden.

- Als de werkzaamheden tijdelijk stil liggen omdat de materialen nog niet voor handen zijn, duurt het langer voordat de woningen wind en waterdicht zijn. Hierdoor kan schade ontstaan aan het bouwwerk.

- Door een langere bouwtijd dan normaal, hebben de kopers een extra post voor rentekosten. De grond moeten zij immers direct afnemen bij start bouw, terwijl de bouw langer duurt dan normaal. De kopers moeten dus een langere periode wachten op hun huis; over die periode wordt wel rente betaald.

- De gemeente is gestart met de selectie/ verkoopgesprekken met de bij haar geregistreerde gegadigden. Zij moeten een redelijke termijn krijgen om hun financiering te regelen en te besluiten welke bouwkundige werkzaamheden zij voor hun woning willen hebben. Een deel van de woningen zijn namelijk vrije sector woningen. Deze tijd vraagt om steeds meer consument gericht bouwen. Hierdoor stellen de meeste ontwikkelaars meer- en minderwerk-lijsten op, waaruit de koper zijn eigen pakket kan samenstellen. Dit meer- en minderwerk kan opgedeeld worden in bouwkundige zaken (zoals uitbreidingen) en afbouwwerkzaamheden (zoals keuze tegelwerk).

Niet stilzitten

Hoewel wij graag gewild hadden dat er eind 2005 gestart zou zijn met de bouw, vinden de gemeente en BUPS bovenstaande argumenten zo zwaarwegend dat wederzijds ingestemd is met het uitstel. Dit betekent niet dat wij stil zitten. Integendeel, want beide partijen en de door BUPS benaderde architecten werken achter de schermen hard om een goed kwalitatief en betaalbaar resultaat tot stand te brengen.

Selectiegesprekken

Ten aanzien van de selectiegesprekken zijn de eerste geregistreerden uit de categorieŽn "inwonend bij ouders" en "doorstromer uit huurwoning" uitgenodigd voor een oriŽnterend selectiegesprek voor de sociale koopwoningen (koopgarant). Tijdens die gesprekken wordt uitleg over de woningen gegeven, wordt besproken of de gegadigden de financiŽle draagkracht hebben om een koopwoning af te nemen en worden vragen beantwoord. Tijdens de selectiegesprekken wordt ook uitleg gegeven over de te bouwen sociale koopwoningen in Den Burg West. Daarvoor is overigens nog geen bouwvergunningaanvraag in behandeling genomen, en staat er nog geen planning voor aanvang van de bouw vast. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl