Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 02 Juni 2004 Aanslag waterschapsbelasting eigenaren valt op de mat

Eind mei is bij 163.000 huis- en grondeigenaren in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal de aanslag eigenaren op de deurmat gevallen. Dit aantal betreft de helft van de eigenaren woonachtig in het gebied van het hoogheemraadschap. Eind juni ontvangt de andere helft de aanslag eigenaren van het hoogheemraadschap.

Verhoging tarief

De hoogte van de aanslag valt voor een aantal eigenaren hoger uit dan in 2003. Een belangrijke oorzaak daarvan is dat het hoogheemraadschap niet langer kan interen op de reserves. Voor de fusie in 2003 zijn door de toenmalige waterschappen de reserves grotendeels gebruikt om de stijging van de tarieven zo veel mogelijk te voorkomen. Het punt is nu bereikt dat dat niet meer kan.

Tegelijkertijd vraagt het waterbeheer in ons land de komende jaren om forse investeringen. Door de klimaatverandering moeten nu maatregelen worden genomen om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Daarbij vraagt de toenemende verstedelijking om extra investeringen voor de opvang van het regenwater. In stedelijk gebied zakt, in tegenstelling tot in landelijk gebied, het water niet weg in de grond. Er moeten daarom extra maatregelen genomen worden om dit in goede banen te leiden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de belastingaanslag is er het gratis telefoonnummer: 0800 - 899 85 44. Dit nummer kan 24 uur per dag gebeld worden. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl