Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 09 April 2004 College Anna Paulowna vestigt voorkeursrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Anna Paulowna hebben de gemeenteraad voorgesteld om voorkeursrecht te vestigen op stukken grond in de kernen Breezand, Anna Paulowna en Wieringerwaard. Het gaat om percelen die liggen in en nabij verschillende plangebieden in de gemeente, zoals mogelijke bouwterreinen, bedrijfslocaties en uitbreidingen van het wegennet. Door gebruik te maken van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) wil het college grondspeculatie voorkomen.

Donderdag 8 april hebben ongeveer zeventig eigenaren van percelen een brief en een brochure van de gemeente gekregen. In de brief staat dat de gemeente een voorkeursrecht heeft gevestigd op hun grond. Dat betekent dat zodra zij hun perceel (met woning) geheel of gedeeltelijk willen verkopen, de gemeente het eerste recht van koop heeft. Het besluit van het college om gebruik te maken van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) is met ingang van 8 april van kracht. Het voorkeursrecht is acht weken geldig. Binnen die acht weken moet de gemeenteraad het voorkeursrecht bestendigen. Als de gemeenteraad het voorkeursrecht niet bestendigt, komt het na acht weken te vervallen.

Op maandagavond 19 april geeft het college van Anna Paulowna tekst en uitleg over de achtergronden van haar besluit. De bezoekers worden ook in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Iedereen is van harte welkom om 20.00 uur in hotel, cafe, restaurant Bloemenlust in Breezand.

Het voorstel aan de gemeenteraad is te vinden op www.annapaulowna.nl (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl