Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 23 Oktober 2003 Inhaalslag gebruiksvergunningen Den Helder voor op schema

In Den Helder is inmiddels 76% van de panden die gebruiksvergunningsplichtig zijn, gecontroleerd op brandveiligheid. Daarmee liggen we ruim voor op schema. Het is de bedoeling dat vr 1 januari 2005 alle panden die wellicht een gebruiksvergunning nodig hebben, zijn gecontroleerd.

Enschede en Volendam

Sinds september 2001 zijn we druk bezig met de inhaalslag op het gebied van gebruiksvergunningen. De vuurwerkramp in Enschede en de cafbrand in Volendam zijn hiervoor aanleiding geweest, net als in andere gemeenten. In onze gemeente moeten 532 gemeentelijke panden en 100 defensiegebouwen worden gecontroleerd op brandveiligheid en voorzien van een gebruiksvergunning. Inmiddels zijn van die 532 panden 332 aanvragen afgehandeld (76%) en zijn er 71 aanvragen nog in behandeling. Voor de defensiegebouwen zijn 7 aanvragen afgehandeld en lopen er nog 72 aanvragen.

Meer panden

Aan het begin van de inhaalslag dachten we dat het in totaal om 330 gemeentelijke panden en 120 defensiegebouwen ging. We wilden al deze panden vr 1 januari 2004 gecontroleerd hebben. Oktober vorig bleek dat het om meer panden ging, namelijk 534 gemeentelijke panden en 100 panden van defensie. We denken nu n jaar extra nodig te hebben, en de inhaalslag vr 1 januari 2005 te hebben afgerond. Dat het heel goed gaat met de inhaalslag, blijkt wel uit het feit dat inmiddels 339 aanvragen voor een gebruiksvergunning zijn afgehandeld.

Landelijk onderzoek

Begin vorig jaar bleek uit een landelijk onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken onder alle gemeenten, dat op dat moment slechts 29% van de gebouwen in heel Nederland een gebruiksvergunning had. Op basis van de gegevens die de gemeenten hadden opgestuurd, concludeerden de onderzoekers dat het ruim 13 jaar zal duren, voordat alle panden gecontroleerd zijn op brandveiligheid en voorzien zijn van een gebruiksvergunning. Den Helder doet het dus hartstikke goed! (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl