Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 17 Juli 2003 Tentoonstellingen bibliotheek Niedorp

In de bibliotheek van Niedorp zijn in de maand juli en tot 16 augustus 3 exposities te zien

Grafische vormgeving van Esther Vinke

In 1994 heeft Esther Vinke (1971) haar tweedegraads-bevoegdheid voor de vakken Tekenen en Textiele Werkvormen behaald. Daarna heeft ze de richting Grafische Vormgeving gevolgd aan de Rietveld Academie in Amsterdam.

Als Freelance Grafische Vormgever werkt ze nu voornamelijk voor projecten waarbij een eigen artistieke inbreng belangrijk is. De basis van haar werk is het spel met de gelaagdheid van informatie doormiddel van tekst, beeld en lay-out. Zij plaatst de verhalende kwaliteit van het beeld tegenover de beeldkwaliteit van de tekst.

Een van de resultaten van deze aanpak is het boekje 'Dazzleville Amsterdam' Naast een gedegen concept in het ontwerp vindt ze samenwerking met andere kunstenaars, schrijvers, ontwerpers, etc belangrijk binnen haar idee van vormgeving. De 'Marcusstraat' is daar een voorbeeld van. In de Bibliotheek van Nieuwe Niedorp laat ze daarnaast nog een aantal andere projecten zien.

Schilderijen van Bob Bakhuijsen

Het werk van Bob Bakhuijsen (1965) is bijna altijd gerelateerd aan beeld, als Freelance illustrator/visualizer is hij 15 jaar actief met verschillende projecten en opdrachtgevers. Zijn vrije werk is in de loop der jaren belangrijker geworden.

Bakhuijsen componeert hechte en uitgebalanceerde voorstellingen die samengesteld zijn uit een veelheid van gevonden voorwerpen, oude publicaties, foto's, verf en ruwe materialen. Toch zou het onjuist zijn te spreken van collages.

Het werk staat meer in de schilderstraditie, een traditie waarin de hand van de kunstenaar naleefbaar is in de gekozen composities, kleurstelling en vooral in de verhouding tussen het opgebouwde beeld en de materiele presentatie. In de huidige tijd waarin veel kunst er naar streeft om slechts een registratie van de realiteit te zijn kiest hij bewust voor de traditie van de betovering: "het onttoverde weer betoveren". Daarbij worden veel van de werken gekenmerkt door een directe visuele aantrekkelijkheid

Keramiek van Jan Vinke uit Nieuwe Niedorp

Jan Vinke (Kampen 22-10-46) heeft het pottenbakken in zijn diensttijd eigen kunnen maken. Hij heeft daar les gehad van Dhr. Slot. Door de jaren heen is hij met tussenpozen actief geweest. De laatste jaren heeft hij het ambacht weer geheel opgepakt. De inspiratie hiervoor vond hij hoofdzakelijk in zijn reizen naar het Midden-Oosten. Vooral de landen Egypte, SyriŽ en JordaniŽ. De vormen van ronde schijven (van de zonnegod ra) en de kleuren van de woestijn heeft hij weten te vertalen naar een hedendaagse uitvoering.

De exposities zijn te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek Niedorp, (Bron: Gemeente Niedorp)

Meer evenementen in de regio Kop van Noord-Holland kunt u natuurlijk op de website van de Regio VVV vinden, www.vvvkopvannoordholland.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl