Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 09 Mei 2003 Politiekeurmerk Veilig Wonen voor nieuwbouwplan De Edele Steen

De gemeente Anna Paulowna maakt extra werk van veiligheid in het nieuwbouwproject De Edele Steen. De wijk draagt het predikaat ‘Politiekeurmerk Veilig Wonen’. De gemeente komt nu met een plan waarin zij maatregelen treft om een extra bijdrage te leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in de wijk.

Gemeentelijk beheerplan als voorbeeld voor andere gemeenten.

Wethouder S. Steenbergen zal bij het slaan van de eerste paal van de tweede fase op 12 mei bekend maken dat de gemeente met het plan extra voorrang en aandacht verleent aan de wijk. Op advies van de politie heeft de gemeente Anna Paulowna het beheerplan gemaakt waarin zij zich vastlegt op het nemen van een aantal maatregelen omtrent onder andere openbare verlichting, zwerfvuil, parkeren, straatmeubilair, groenvoorziening, en hondenpoep. Zo belooft de gemeente onder meer openbare verlichting binnen 5 dagen te repareren. Het is voor het eerst dat een dergelijk en compleet plan is opgesteld. De politie is dermate enthousiast over het plan dat het ook in bouwprojecten in andere gemeenten als voorbeeld gebruikt wordt.

Samenwerking gemeente, projectontwikkelaar en gemeente.

Het Politiekeurmerk heeft zich de afgelopen jaren bewezen als de preventieve aanpak tegen woningcriminaliteit. Stedenbouwkundigen, architecten, gemeenten en projectontwikkelaars werken langzaam maar zeker standaard met het politiekeurmerk. Samenwerking tussen de verschillende partijen in het bouwproces en de geringe extra investeringen leveren een kwalitatief veiliger nieuwbouwwijk op, waarbij het wooncomfort niet geschaad wordt. Uit verschillende onderzoeken van het Nipo en de Consumentenbond blijkt dan ook dat bewoners in Politiekeurmerkwijken en -woningen zich veiliger voelen.

Veiligheid vanaf de tekentafel.

Het project wordt gebouwd conform het eisenpakket van het keurmerk. Dit betekent dat er op de tekentafel al rekening is gehouden met het verhogen van de sociale veiligheid en het terugdringen van criminaliteit, zoals: autocriminaliteit, vandalisme, overlast en woninginbraken. Bij de opzet van de wijk is gekeken naar zichtbaarheid, ook op de speelvoorziening en de parkeerplaatsen. Hierdoor wordt het voor criminelen minder aantrekkelijk om in deze wijk hun slag te slaan, omdat de kans om gezien te worden, en dus de pakkans, groot is.

12 mei eerste paal voor 2e fase.

Op 12 mei om 16.00 uur wordt de eerste bouwpaal in de wijk Edele Steen, tweede fase, geslagen door wethouder S. Steenbergen. Groepschef van Anna Paulowna A. Vermin is namens de politie aanwezig. Vanaf 15.30 uur bent u van harte welkom in het Sport- en Ontmoetingscentrum Veerburg, aan de Sportlaan 21 in Anna Paulowna. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl