Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 februari 2018 Beleef de Waddenzee tijdens LWD2018 (Leeuwarden Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa)

Programma Naar Een Rijke Waddenzee logoBron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee - Vanaf 4 april 2018 kun je op twee plekken in Leeuwarden kennismaken met het Wad. Sense of Place organiseert namelijk twee tentoonstellingen in de Culturele hoofdstad van Europa. Het 'Waterpanorama' vind je in het Aegongebouw en in de Kanselarij is de tentoonstelling 'Waddenkelder'.

Laat je in de Waddenkelder verrassen door de dynamiek van het getij: met je blote voeten in het zand ervaar je de cyclus van eb en vloed samengebald in één minuut. Een ode aan de Waddenzee: slenken, zandbanken, wadden, stranden en duinen. Een dynamisch landschap, altijd in beweging. Het idee en de uitvoering zijn van Bruno Doedens (SLeM).

Bij Waterpanorama ruik, proef en ervaar je de Middelzee. Een oude Friese zeearm die via Stiens en Leeuwarden tot aan Bolsward liep. Zo was het Friese achterland verbonden met het Waddengebied. De Wadden zijn hét podium van Sense of Place voor de komende jaren. Het Waterpanorama wordt uitgevoerd door Alex van de Beld.

De projecten tezamen heten Places of Hope. Het draait om respect voor cultuur en natuur en het vertellen van het verhaal van de locatie en het landschap. Ze geven de plek daarmee extra aantrekkingskracht en betekenis: a Sense of Place.

Het Programma naar een Rijke Waddenzee, gemeente Leeuwarden en Leeuwarden-Fryslân 2018 hebben bijgedragen aan de financiering van de tentoonstellingen. Bezoekers van LWD2018 worden zo gewezen op Werelderfgoed Waddenzee, dat op een steenworp afstand ligt van de Europese Culturele Hoofdstad.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna