Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 13 december 2017 Plaatsing Waddenbelevingspunt in Den Oever (naar verwachting tussen 19 en 22 december 2017)

Nieuwe Afsluitdijk logoBron: De Afsluitdijk - Het Waddenbelevingspunt is bijna klaar om geplaatst te worden in Den Oever. Op dit moment legt KWS/VSF (VolkerWessels) de laatste hand aan het uitkijkpunt, waarna het per schip naar Den Oever wordt vervoerd. De plaatsing en montage vindt naar verwachting plaats tussen 19 en 22 december 2017.

Voelen en beleven

Het uitkijkpunt, dat geplaatst wordt in de Waddenhaven, is voor iedereen die het Unesco Werelderfgoed Waddenzee wil voelen en beleven. Het is ook een goede plek om vogels te spotten.

Samenwerkende partijen

Het Waddenbelevingspunt is ontwikkeld met inzet van veel partijen waaronder De Nieuwe Afsluitdijk en met financiële ondersteuning van Vogelbescherming Nederland, de provincie Noord-Holland, het Waddenfonds en Staatsbosbeheer. Het ontwerp is van Knevel Architecten uit Amsterdam en de productie en plaatsing is in handen van KWS/VSF (VolkerWessels). Het object is een belangrijke schakel in het programma Waddenpoort Den Oever dat als doel de versterking van de economie van Den Oever heeft.

Plaatsing

Bij windkracht 6 en harder wordt de plaatsing uitgesteld. Op dat moment is het namelijk niet veilig om het bouwwerk te plaatsen. Het gebied rondom het Waddenbelevingspunt is tijdens de plaatsing niet toegankelijk. Geïnteresseerden kunnen de bouw bekijken vanaf de Havenkade in Den Oever.

Opening Waddenbelevingspunt

In het voorjaar van 2018 wordt het Waddenbelevingspunt officieel geopend.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna