Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 21 juni 2017 Frankendaelschool uit Callantsoog wint leliewedstrijd Hollandse Tijden

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De Frankendael uit Callantsoog is de grote winnaar van de wedstrijd 'lelies broeien'. Zaterdagmorgen 17 juni 2017 ontvingen kinderen van deze school een grote beker. Tweede werd de Torenven uit Warmenhuizen en derde De Zwerm uit Sint Maarten.

In totaal deden negen scholen mee aan de wedstrijd. De kinderen kregen allemaal een medaille. Het tweede potje mag naar een goed doel. Daar hebben de kinderen nog twee weken de tijd voor. De leukste foto's die gemaakt zijn bij de kweek en het geven aan een goed doel, maken kans op een prijs.

Leerlingen van groepen 5 en 6 van basisscholen in Schagen kweekten lelies op in een potje van 'Hollandse Tijden'. De klas met de mooiste lelies won een prijs.

Zaterdag om 11.00 uur stonden alle lelies van de kinderen op het plein in Callantsoog tentoongesteld. Wethouder Sigge van der Veek reikte de drie prijzen uit aan de klassen met de beste lelie-broeiers. Daarna konden alle kinderen genieten van een lekkere pannenkoek van De Foyer en zich uitleven op het springkussen.

Succes

Ruim driehonderd leerlingen deden mee aan de wedstrijd (343). Ruim 1000 potjes zijn uitgedeeld, 80% van de kinderen leverden een potje met bloeiende lelies in.

Dat kun je een groot succes noemen. Ook zijn er potjes leuk versierd weer ingeleverd, helemaal mooi! Hoe ging de puntentelling? Geen pot ingeleverd: 7 punten; pot ingeleverd ongeacht de kwaliteit: 8 punten en verder hogere punten voor hoeveel er in bloei stonden, goed gelijk opgekomen, mooi verdeeld etc. De jury bestond uit de deskundigen Mart van den Berg, Cees Kooijman, Jan Vink en Ruud Sneekes, onder toeziend oog van de gemeente. De punten zijn het gemiddelde van het totaal gedeeld door het aantal kinderen in de groep. De prijzen waren ook per groep, maar een apart compliment gaat uit naar de volgende leerlingen die de beste van hun groep waren: Marlinde (Frankendael) Feline (Torenven), Valeroe (De Zwerm), Nora (de Rank), Jayden (Sint Jozefschool groep), Kiet (Sint Jozefschool groep), Rosanne(Springschans), Stacy (Torenven),Janine (Sint Joseph), Femke (Sint Joseph), Sama (Zandhope), Carolien (De Rank), Nova (St.

Jozefschool), Zoë (Julianaschool), Ari, (De Rank).

De uitslag is als volgt:

De 3 beste scholen kregen een trofee, alle kinderen kregen een medaille en een pannenkoek. De 1e prijs won een dagje land van Fluwel met de hele klas.

Het was voor de kinderen een bijzonder project, dat past in 'met de klas de boer op' van de LTO-KAVB. Omdat in deze regio veel bloembollen worden geteeld, liet de land- en tuinbouworganisatie op deze manier de basisschoolleerlingen kennis maken met potlelies. Het was ook een mooie gelegenheid voor gemeente Schagen en ondernemers om het nieuwe logo van de kustplaatsen te introduceren. 'Hollandse Tijden' stond op de potjes.

Wat zijn Hollandse Tijden?

Nederland is bekend om polderlandschap achter stranden en blonde duinen. Bijna nergens in ons land zie je dat sterker dan aan de kust bij Petten, Sint Maartenszee, Callantsoog en Groote Keeten. Het is hier zo typisch en kenmerkend voor ons land, dat wie hier komt onze kust kan beleven als 'Hollandse tijden'.

De ondernemers uit de kustdorpen bundelen zich om die identiteit uit te stralen.

Met zijn allen. Met steun van de gemeente. Met een sterke eigen identiteit kun je namelijk veel meer bezoekers trekken. Het hele project om de ondernemers goed te laten samenwerken, om hen uitingen te doen vinden die Hollandse Tijden uitstralen, het aanbod hierop af te stemmen en ook de gemeentelijke besluitvorming; dat is project Hollandse Tijden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna